Goldman Sachs voorziet forse stijging bitcoin

Door Redactie op 4 juli 2017 08:35 | Views: 6.352

Goldman Sachs voorziet forse stijging bitcoin

Bitcoin heeft er een spannend eerste halfjaar op zitten. Zo steeg de digitale munt van ongeveer 1000 dollar, naar een record van 3000, om vervolgens het halfjaar af te sluiten op zo’n 2500 dollar. De munt steeg daarmee 168% in de eerste zes maanden van het jaar. Volgens Goldman Sachs zit er nog wel wat meer in het vat. 

Goldman Sachs denkt dat bicoin eerst nog eens flink kan dalen, alvorens op weg te gaan naar een nieuw record. Hoewel de bitcoincorrectie nog niet voorbij is, zal de cryptovaluta uiteindelijk hogere niveaus opzoeken, zo stelde Sheba Jafari, head of technical strategy bij Goldman Sachs zondag in een note richting klanten, zo weet Businessinsider

Jafari schreef dat bitcoin zich nog steeds in een correctieve vierde golf bevindt, die niet veel verder zou moeten gaan dan 1857 dollar. Een daling van zo'n 25% vanaf het huidige niveau.

Bitcoin-enthousiastelingen hoeven zich volgens Jafari echter weinig zorgen te maken. Ze verwacht na de daling, een vijfde golf die de cryptomunt naar een nieuw record moet brengen. 

Vanaf de huidige niveaus ziet Jafari een minimaal koersdoel van 3212 dollar. Toch kan het potentieel oplopen tot 3915 dollar voor een bitcoin. Het kan allen wel even duren voordat die prijs is bereikt denkt ze. 

Lees ook: 'Gekte rond digitale munten lijkt op goudkoorts'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.