'Eindelijk wind in zeilen bij BAM' | Belegger.nl

'Eindelijk wind in zeilen bij BAM'

Door Belegger.nl op 24 aug 2017 om 11:54 | Views: 13.887

'Eindelijk wind in zeilen bij BAM'

Donderdag kwam bouwbedrijf BAM met de cijfers over het eerste halfjaar van 2017. Theodoor Gilissen is positief over de prestaties en behoudt het Aanbevolen-advies voor het aandeel.

Aandelenanalist Joost van Beek: “De winstmarge van 1,7% die BAM in het eerste halfjaar realiseerde was iets beter dan wij verwacht hadden. Wij voorzien voor 2018 een winstmarge van 2,3% en 0,50 euro winst per aandeel, vooral gedreven door een betere kwaliteit van de orderportefeuille.”

Opleving Nederlandse woningmarkt

Het eerste kwartaal van dit jaar betekende een moeizame start voor het bedrijf, waarna de winstverbetering in het tweede kwartaal breed gedragen was, weet Van Beek. “BAM profiteert wel van de opleving in de Nederlandse woningmarkt, maar beperkt. Het verkocht slechts 5% meer woningen (1150). De reorganisatie bij de Duitse activiteiten verloopt goed.”

“Bij de divisie Infrastructuur was de winst over het tweede kwartaal (24 miljoen euro) lager dan in 2016 (33 miljoen euro) door verliezen op de afronding van enkele projecten. BAM is nog steeds redelijk positief over de winstgevende Engelse infra-activiteiten, waar de overheid veel blijft investeren.”

Hogere winst in 2017

“Op groepsniveau was de winst voor belasting over het eerste halfjaar met 52,7 miljoen euro zo’n 30% hoger dan in 2016. De orderportefeuille steeg licht naar 10,4 miljard euro waarbij het management vooral op de betere kwaliteit ervan (minder risico) wijst. De winstprognose voor 2017 wordt herhaald, dat betekent dat uitgegaan wordt van een hogere winst voor belasting dan over 2016.”

Volgens Van Beek zullen de hogere winsten uiteindelijk ook leiden tot een hoge dividend pay out van 50%. Theodoor Gilissen herhaalt het Aanbevolen-advies voor BAM en hanteert een koersdoel van 6,50 euro. Bekijk hier de actuele koers van het aandeel.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.