Koopkans voor KPN | Belegger.nl

Koopkans voor KPN

Door Nico Bakker op 15 sep 2017 om 12:13 | Views: 9.366

Koopkans voor KPN

Het technische landschap van het aandeel KPN is de afgelopen weken flink verbeterd. De bulls zijn er namelijk in geslaagd om een uptrendfase te starten, waardoor het fonds weer interessant wordt voor trendvolgende beleggers.

Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven waarom de chart er momenteel koopwaardig bij ligt. Kijkt u met mij mee.   

Trendbreuk

Lange tijd was het aandeel KPN een van de underperformers op het Damrak. Begin dit jaar reikte de koers tot een low op 2,51, het laagste niveau in ruim drie jaar. Vanaf dit dieptepunt hebben de kopende partijen zich vermand en is een proces van hogere bodems en hogere toppen gestart. De spelers hebben hierbij de gemiddelde lijn opwaarts gekruist, waardoor een einde is gekomen aan de downtrend en een nieuwe uptrendfase is gestart.

In de afgelopen weken was er sprake van wat afkoeling, maar thans ziet het er naar uit dat de weg omhoog weer kan worden hervat. Er is deze week immers een mooie witte candle in de maak en veert de RSI keurig op vanaf de 50-lijn. Een opmars richting de rode streep op 3,15 is dan ook aannemelijk. Als deze barrière vervolgens wordt geslecht, dan krijgt de uptrend een stevige impuls en komt er potentieel vrij richting liefst 3,61.

Prima vooruitzichten dus voor KPN, enig minpuntje is dat de swingteller nog niet in een plusstand springt. Hoe het ook zij, zolang de koers boven de steunstreep op 2,88 noteert, zijn hogere koersen charttechnisch gezien aannemelijk. 

Stieren aan zet

De kopende partijen geven te kennen de verse uptrend nieuw leven te willen inblazen. Trendvolgende beleggers kunnen dan ook overwegen om de verwachte beweging richting 3,15 mee te spelen.

Als dit niveau vervolgens wordt geslecht, dan komt veel extra potentieel vrij en zijn additionele koopposities gerechtvaardigd. Op deze manier past u uitstekend het Money Management-principe toe. Succes!   

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.