Beijer, Willemse en Van Zeijl voeren Kooplijsten aan

Door Redactie op 4 oktober 2017 14:03 | Views: 26.551

Beijer, Willemse en Van Zeijl voeren Kooplijsten aan

Het derde kwartaal van 2017 ligt alweer achter ons. Tijd om even de balans op te maken: wie presteert het beste in de Belegger.nl Kooplijst-competitie? En welke beursexperts blijven achter en moeten inzetten op een eindsprint?

Naam Rendement na Q3
John Beijer 57,6%
Janneke Willemse 36,3%
Corné van Zeijl 26,8%
Bas Heijink 26,6%
Wilfried Steentjes 16,8%
Martine Hafkamp 16,3%
Nico Bakker 15,4%
Jos Versteeg 6,9%
Cees Smit 6,4%
Martijn Meijer 4,9%
Jochem Baalmann 4,5%
Nico Inberg -4,3%
Nico Pantelis -5,3%
Jim Tehupuring -9,9%

Een algemene blik op de lijst leert ons dat alle kenners die vorig kwartaal al in de plus stonden, hun rendementen verder hebben zien oplopen. 

Net als halverwege dit jaar gaat John Beijer aan kop. Hij heeft zijn voorsprong uitgebouwd en komt na het derde kwartaal uit op een rendement van maar liefst 57%. Dat is vooral te danken aan zijn positie in Air France-KLM: de luchtvaartmaatschappij doet het dit jaar bijzonder goed met een plus van 157%. Zijn andere twee posities, KPN en TomTom, staan zo’n 7% in het groen. 

Inhaalslag Willemse

Janneke Willemse heeft een inhaalslag gemaakt en stoot Corné van Zeijl van de tweede plaats. Waar ze halverwege het jaar nog op een rendement van 9,8% stond, heeft ze dat nu weten op te krikken naar ruim 36%. Alle drie haar posities presteren sterk: ASML (+36%), Netflix (+31%) en Galapagos (+ 41%).

Corné van Zeijl sluit de top 3 en moet het vooral hebben van zijn posities in Philips Lighting (+51%) en Unilever (+31%). Wereldhave doet het daarentegen veel minder sterk (-1,4%). Jim Tehupuring, Nico Pantelis en Nico Inberg zijn net als begin juli de hekkensluiters van de lijst. 

Geen wijzigingen

Let op: hoewel we de kooptips van de experts tussentijds onder de loep nemen, zijn ze afgegeven voor heel 2017. Experts mogen tussentijds géén wijzigingen aanbrengen aan hun Kooplijstje, dus neem de tips met een korreltje zout. 

Hier vindt u een overzicht van alle Kooplijsten voor 2017:

Onze dank gaat uit naar Martijn Meijer, Directeur Vermogensbeheer & Advies bij Wijs & van Oostveen, die met zijn team de resultaten bijhield.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.