De vijf beste beleggingsfondsen van 2017

Door Belegger.nl op 18 oktober 2017 09:30 | Views: 7.324

De vijf beste beleggingsfondsen van 2017

Om de vijf beste beleggingsfondsen van 2017 te selecteren, kregen we hulp van kennispartner AF Advisors. Omdat het beoordelen van bijna 10.000 beleggingsfondsen ondoenlijk is, hebben zij specifieke en transparante criteria opgesteld waaraan de fondsen moeten voldoen.

Zo is er bijvoorbeeld voor gekozen om alleen beleggingsfondsen in een aantal beleggingscategorieën in aanmerking te laten komen. Hierbij zijn de beleggingscategorieën gekozen waar in totaal meer dan 75% van de Nederlandse execution only-beleggers in beleggen. Guido Corbeau van AF Advisors legt uit waar u op moet letten bij het selecteren van een beleggingsfonds. 

Andere eisen

Voor alle categorieën die AF Advisors begeleidt, geldt dat het fonds een omvang moet hebben van minimaal 50 miljoen euro, gedenomineerd is in euro of dollar en een trackrecord van minimaal drie jaar moet hebben. Daarnaast moeten de fondsen breed verkrijgbaar zijn voor Nederlandse beleggers.

AF vergeleek de beleggingsfondsen eerst aan de hand van kwantitatieve criteria per beleggingscategorie en later over de verschillende beleggingscategorieën heen.

Selectiemethode

Voldoen beleggingsfondsen aan de toelatingsvoorwaarden, dan kunnen ze in de selectiemethode van AF Advisors punten verdienen. Zo beoordeelt AF Advisors de fondsen onder andere op het rendement, de kosten, het beleggingsbeleid en de informatievoorziening, zoals de rapportage en verkoopondersteuning. Hier hebben ze een specifieke selectiemethodiek voor.

Ook wordt gekeken naar de plek van het fonds in de AF Advisors Top 10 Rankings van de afgelopen vier kwartalen.

Al deze factoren leidden tot een puntentotaal. De vijf fondsen met de hoogste scores, hieronder weergegeven, maken kans op de Gouden Stier voor Beste beleggingsfonds.

Beste beleggingsfonds
Hermes Global Emerging Markets
JP Morgan Europe Strategic Growth
Morgan Stanley Investment Funds Global Opportunity
Schroder ISF Asian Opportunities
Threadneedle Pan European Smaller Companies

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.