Kooplijst 2018: Nico Bakker

Door Belegger.nl op 12 december 2017 10:52 | Views: 107.634

Kooplijst 2018: Nico Bakker

Bij Belegger.nl is het in december tijd voor de Kooplijsten. We vragen de beurskenners naar drie aandelen waarvoor zij het komende jaar mooie koersprestaties verwachten. Technisch analist Nico Bakker bijt vandaag het spits af.

Hij richt zijn pijlen voor 2018 op NN Group, Philips en TKH Group. 

"Voor alle fondsen die ik geselecteerd heb, geldt dat ze mooi trenderend zijn", legt Bakker uit. "Als belegger heb je dan een klein voordeel ten opzichte van andere fondsen, die er technisch zwakker bij staan. Over het algemeen geldt dat trenderende fondsen op de langere termijn beter presteren."

NN Group

"NN Group zit sinds het eerste kwartaal van 2017 in een mooie uptrend en in de tweede helft van het jaar is daar een mooie verbetering in opgetreden. We zien meer trendmatigheid, ofwel een duidelijker proces van hogere toppen en hogere bodems. Een uitstekend fonds voor trendvolgende beleggers dus."

"Op dit moment (interview is afgenomen op maandag 4 december) noteren we op een all time high, en dat bevestigt de positieve ondertoon. Naar mijn verwachting gaat dit proces door, op voorwaarde dat we boven de belangrijke steun van 34 euro blijven. Dat is een belangrijk kantelpunt."

Philips

"Ook voor Philips zie ik op langere termijn mooie resultaten. Er kunnen nog wel wat correcties komen richting de 31 euro en mijn indicatoren geven aan dat daar gebodemd gaat worden. Dat is mijns inziens een instapkans, waarna een hernieuwde beweging omhoog ingezet kan worden, met 36 euro als eerste koersdoel. De steun op 31 is in dit geval het belangrijke kantelpunt." 

"Het leuke van dit aandeel is de interessante risk/reward-ratio. Dat wil zeggen dat je een beperkt verliespotentieel hebt, maar een twee tot drie keer zo groot winstpotentieel. Beleggers stappen nu dichtbij steunniveaus in, en de weerstanden liggen ver weg."

TKH Group

"Dit Midkap-fonds heeft in de tweede helft van 2016 een mooie serie hogere toppen en hogere bodems laten zien en ik voorzie dat dit proces vervolgd wordt. Er is technisch gezien geen enkele aanleiding voor verzwakking bij TKH Group. Vanaf 54 euro kunnen we rustig door naar 59 euro."

"Zolang de koers boven de 54 noteert, zou ik zeggen buy the dip. De brandbreedte tussen de 54 en 59 euro schuift steeds verder op, waardoor we ook bij dit fonds steeds hogere toppen en hogere bodems zien."

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.