Kooptips voor 2018 van Jochem Baalmann | Belegger.nl

Kooplijst 2018: Jochem Baalmann

Door Belegger.nl op 21 dec 2017 om 10:00 | Views: 33.374

Kooplijst 2018: Jochem Baalmann

Waar de meeste experts met individuele aandelen komen, gaat Jochem Baalmann van Indexus voor zijn Kooplijstje traditiegetrouw voor ETF's. Want ook dat zijn natuurlijk aandelen, zo stelt hij, maar dan aandelen die een gehele index volgen.

"Met ETF's zal ik de race weliswaar niet winnen, maar dat is ook niet mijn doel. Ik ga voor constante prestaties met een goede balans tussen risico en rendement", begint Baalmann.

1. WisdomTree S&P China 500 ETF

"De WisdomTree S&P China 500 ETF is vrij nieuw. De MSCI World gaat de weging van China verhogen, waardoor de Chinese belangen in het wereldwijde plaatje groeien. Deze ETF is een mooie manier om daarvan te profiteren."

"Deze specifieke tracker bevat een mooie combinatie van de oude en de nieuwe Chinese economie. Er zijn uiteraard veel meer China-ETF's, maar vaak zit je dan erg zwaar in de grote bedrijven als Alibaba en Tencent. Deze ETF is mooi verdeeld met een maximale weging van Alibaba van 6,4%."

2. iShares Stoxx Europe 600 ETF

"Wij zijn overwogen in Europese aandelen vanwege de sterke macro-economische omstandigheden en vanwege de waarderingen. De koers-winstverhouding ligt in Europa grofweg rond 19, terwijl die in de VS gemiddeld op 22 ligt. Met deze ETF ben je in één keer mooi belegd in de belangrijkste Europese bedrijven."

3. iShares Euro Stoxx Banks ETF

"In het kader van Europese aandelen ben ik positief over banken en daar heb ik een paar redenen voor. Ten eerste de oplopende rente. Dat kan nog even duren, maar dit is dan ook een tip voor het gehele jaar natuurlijk."

"Ten tweede zijn de slechte leningen afgebouwd, waardoor de reserves ook minder hoog hoeven te zijn. Het kapitaal kan nu ingezet worden op het rendabele deel van de bankbalansen. Daarbij zouden de Basel IV-verplichtingen mee kunnen vallen. Daar is zwaar op ingezet, en als dat mee blijkt te vallen, geeft dat een positieve reactie. Tot slot zijn de stijgende dividenden in deze sector aantrekkelijk."

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:


Disclaimer: Deze publicatie is niet bedoeld als (individueel) beleggingsadvies noch als een uitnodiging of een aanbod effecten of andere financiële instrumenten te kopen of te verkopen. Besproken effecten kunnen voorkomen in de portefeuilles van cliënten van Indexus. Een ieder die informatie uit deze publicatie ten grondslag legt aan aan- en verkooptransacties in financiële instrumenten, doet dat op eigen risico.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.