Jim Tehupuring over zijn drie favoriete aandelen voor 2018 | Belegger.nl

Kooplijst 2018: Jim Tehupuring

Door Belegger.nl op 26 dec 2017 om 09:30 | Views: 32.282

Kooplijst 2018: Jim Tehupuring

Nog maar even te gaan tot het nieuwe jaar en daarmee is het tijd voor de Belegger.nl Kooplijstjes. Welke aandelen kunnen ons in 2018 positief gaan verrassen? Vandaag presenteert Jim Tehupuring van Probeleggen zijn drie favorieten. 

De eerste favoriet van Tehupuring voor 2018 is Unibail-Rodamco. 

Unibail-Rodamco

De expert wijst er onder andere op dat het bedrijf uitstekend gemanaged wordt en dat het weinig schuld heeft. Zo is de loan to value-ratio maar 33%. Verder is Tehupuring enthousiast over de waarde van de vastgoedportefeuille die neerkomt op 215 euro per aandeel en over het dividendrendement van Unibail-Rodamco dat momenteel zo'n 5% is. 

Verder maakte Unibail recent bekend Westfield te willen kopen voor 10,01 Australische dollar per aandeel. Dit wil het bedrijf financieren door de uitgifte van aandelen en obligaties. Tehupuring noemt Unibail en Westfield "een perfect match qua regionale dekking" en verwacht vanaf 2018 voor 100 miljoen euro aan synergievoordelen.

Tot slot gaat Tehupuring voor Unibail-Rodamco uit van een winst per aandeel van 13,75 euro in 2019 en van 12,25 euro per aandeel aan dividend. 

Ahold Delhaize

De tweede keus van Tehupuring gaat uit naar Ahold Delhaize. Volgens hem "spuit het geld eruit" en komen de synergievoordelen van de fusie tussen Ahold en Delhaize uit op 550 miljoen euro netto.

De beurskenner onderstreept de oplopende winst van het bedrijf en gaat voor volgend jaar uit van een winst per aandeel van 1,40 euro. Daarnaast wordt Ahold Delhaize volgens Tehupuring momenteel verhandeld tegen een discount van 20% ten opzichte van sectorgenoten. 

Tehupuring wijst ook op de vrije kasstroom die in 2018 uitkomt op 1,8 miljard euro en op het feit dat volgend jaar 9% van de eigen aandelen wordt teruggekocht. 

TomTom

Tot slot kiest Tehupuring ervoor om in 2018 in te zetten op TomTom. Tehupuring is onder andere positief over de groei bij het onderdeel Telematics en over de langlopende contracten die er zijn bij Automotive met Volvo, Peugeot en Toyota.

Ook de dalende Amerikaanse dollar is voor TomTom positief omdat het ervoor zorgt dat de kosten die het bedrijf maakt lager uitvallen. Daarnaast ziet Tehupuring in de kaartendivisie een verborgen waarde van zo'n 2,8 miljard euro. 

In plaats van de aandelen op zijn kooplijstje te zetten, kiest Tehupuring voor het TomTom Rendement Certificaat. De uitbetaling hiervan komt neer op 10,10 euro, wat bij een prijs van 8,50 euro neerkomt op 19%. Voorwaarde hiervoor is dat TomTom tot en met 15 juni boven de 7,25 euro blijft.

Bekijk hier alle kooptips voor 2018:

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.