Analist ziet Amazon met ruim 30% stijgen | Belegger.nl

Analist ziet Amazon met ruim 30% stijgen

Door Belegger.nl op 26 jan 2018 om 08:38 | Views: 7.130

Analist ziet Amazon met ruim 30% stijgen

De opmars van het aandeel van de Amerikaanse webwinkelgigant Amazon lijkt niet te stuiten. De koers is in de afgelopen twaalf maanden al met ruim 60% gestegen. Het aandeel verslaat daarmee de bredere markt, met een stijging in dezelfde periode van 23% voor de S&P 500-index.

Volgens analist Tom Forte van DA Davidson zit er nog meer in het vat voor Amazon, schrijft MarketWatch. Hij verhoogde zijn koersdoel voor het aandeel van 1500 dollar naar 1800 dollar.

Hoogste koersdoel ooit

Dat is volgens de gegevens van FactSet het hoogste koersdoel ooit voor het bedrijf en impliceert een opwaarts potentieel van ruim 30% ten opzichte van de huidige koers van ongeveer 1.357 dollar.

Forte voorspelt dat Amazon een sterk feestdagenseizoen heeft gehad en dat de omzet in het afgelopen kwartaal met 38,4% is gestegen tot 60,5 miljard dollar. De taxatie van de analist ligt boven de consensus van FactSet en aan de bovenkant van de eigen prognose van Amazon. 

Whole Foods

De analist verwacht veel van de transformatie bij supermarktketen Whole Foods, die vorig jaar werd overgenomen door Amazon, en dat het bedrijf meer manieren zal zoeken om gebruik te maken van deze fysieke winkelinfrastructuur om online en offline-winkelen samen te voegen. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.