Robotica: Groei en rendement (adv) | Belegger.nl

Robotica: Groei en rendement (adv)

Door Advertorial Belegger op 13 feb 2018 om 13:00 | Views: 387

Robotica: Groei en rendement (adv)

Advertorial 

De verwachtingen voor de economische groei houden niet over en de voortschrijdende vergrijzing in de eurozone helpt ook niet echt mee de groei aan te jagen. Daarom zullen de bedrijfswinsten niet erg oplopen.

Verder is de rente al historisch laag. Heel veel impulsen voor hogere koersen zijn er dus eigenlijk niet. Maar dat is wel het algemene economische beeld. Als u een niveau dieper kijkt, ziet u best grote verschillen binnen die economie. Er zijn namelijk sectoren die wel degelijk groei vertonen, en fors ook soms.

Want wat te denken van robotica, met volgens Amerikaans onderzoeksbureau Myria een groei van 36% per jaar tot 2025?

Een ander level

Het afgelopen jaar vertaalde die groei zich ook in een prima rendement. Zo rendeerde de Trend Robotica – een selectie van twintig van de krachtigste en belangrijkste beursgenoteerde robotica-aandelen – prima, met een rendement van 42,9%.*

De groeicijfers en het rendement van de roboticasector komen natuurlijk ergens vandaan. Robotica komt door de voortdurende innovaties bij computerchips op een ander level.

Inmiddels zijn robots geen grappige science fiction-gadget meer, maar zijn ze op steeds meer terreinen van het menselijk leven te vinden. En niet alleen als stofzuig- en grasmaairobot.

Zorgrobots

Zo worden chirurgische robots steeds beter en worden ze door ziekenhuizen over de hele wereld aangekocht. Zorgrobots, die zorgverleners in de ouderenzorg ondersteunen, beginnen door te breken.

Verder zullen robots ons thuis steeds meer gaan ondersteunen, verwachten experts. Als persoonlijke assistent, met wie je via spraak kunt communiceren. Het is een kwestie van tijd tot we zo’n robot thuis hebben.

In de industrie worden robots al heel veel ingezet, maar ook in de landbouw neemt het aantal robots enorm toe. En dit is dan nog maar een samenvatting van de toepassingsgebieden van robotica.

Groei en rendement

Groei en rendement horen natuurlijk bij elkaar, zeker op de langere termijn. En met robotica heeft u als belegger dus een sector te pakken met prima groeivooruitzichten. Beleggers die een groeisector in hun beleggingsportefeuille willen inbrengen, worden met robotica dan ook op hun wenken bediend.

Met de Trend Robotica is het voor beleggers bovendien heel gemakkelijk om in een keer en breed gespreid in de roboticasector te stappen.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 42,9% is berekend van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.