Analisten: Het beste cijferseizoen in 7 jaar is begonnen | Belegger.nl

Analisten: Het beste cijferseizoen in 7 jaar is begonnen

Door Belegger.nl op 16 apr 2018 om 14:30 | Views: 3.287

Analisten: Het beste cijferseizoen in 7 jaar is begonnen

Het Amerikaanse cijferseizoen is begonnen, met hogere winsten van vermogensbeheerder BlackRock en Delta Air Lines. Analisten van CFRA verwachten dat de bedrijfswinsten in het eerste kwartaal 16,3% zijn gestegen. Dat is de sterkste winstgroei in zeven jaar, meldt Cnbc.

"Het markeert de beste groei sinds 2011, toen de S&P 500 omhoog klom van de dieptepunten van de laatste recessie. Het doet denken aan de groei die werd gerapporteerd op het hoogtepunt van de vorige bullmarkt", schreef Lindsey Bell, investeringsstrateeg bij CFRA, in een rapport. In het eerste kwartaal van 2011 stegen de bedrijfswinsten met 19,5%, volgens FactSet.

Amerikaanse belastingverlaging

De verwachtingen voor het cijferseizoen zijn hooggespannen omdat beleggers en analisten hopen dat een lager vennootschapsbelastingtarief de winsten van bedrijven heeft opgestuwd. President Donald Trump tekende in december een wetsvoorstel dat het Amerikaanse vennootschapsbelastingtarief van 35% verlaagde naar 21%.

"Dit zal het eerste kwartaal zijn dat bedrijven zullen profiteren van het belastingbeleid van de Trump-regering, wat een belangrijke reden is dat de verwachte winstgroei eind januari van 10,4% naar boven de 16% is gesprongen", zei Bell.

Volatiele koersen

De aandelenmarkten gaan het cijferseizoen echter in met een piek in volatiliteit, deels omdat beleggers zich zorgen maken over stijgende rentetarieven en toenemende handelsspanningen tussen de VS en belangrijke partners zoals Mexico en China.

De S&P 500-index viel in het eerste kwartaal 1,2% terug en zakte afgelopen maand met meer dan 4%.

"We zijn wel nerveus dat de onrust op de markt kan resulteren in getemperde vooruitzichten van de managementteams voor het tweede kwartaal", aldus Bell.

Cijfers van deze week

Het cijferseizoen komt in de VS deze week goed op stoom. Vandaag presenteren Netflix en Bank Of America hun resultaten over het eerste kwartaal. Morgen volgen IBM en Goldman Sachs. Donderdag is Mattel aan de beurt. General Electric, Honeywell, Procter & Gamble en Schlumberger sluiten vrijdag de rij.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.