Morgan Stanley ziet koopsignaal Britse aandelen

Door Redactie op 19 juni 2018 13:13 | Views: 2.322

Morgan Stanley ziet koopsignaal Britse aandelen

De oplopende spanningen in de Britse politiek en de angst voor de slepende Brexit-onderhandelingen mogen beleggers niet beletten Britse aandelen te kopen. Dat beweren de aandelenstrategen van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, waarover Bloomberg bericht.

Volgens Morgen Stanley zijn Britse aandelen ondergewaardeerd en is de FTSE 100-index goedkoop, vergeleken met de S&P 500. Ook is de toename van de terugkoopacties van eigen aandelen door Britse bedrijven en aantrekkende fusie- en acquisitieactiviteiten in het land positief voor de Britse aandelenmarkt. 

"Ondanks de onzekere politieke achtergrond presteren beursgenoteerde aandelen in Londen vaak goed als de wereldwijde bedrijfscyclus veroudert en zouden ze moeten profiteren van hogere grondstoffenprijzen", schreef aandelenstrateeg Andrew Sheets in een rapport aan klanten.

Valutarisico's

De Morgen Stanley-strategen zien een potentieel voordeel van 10%, afgedekt door valutarisico's, in de komende twaalf maanden en adviseren de longpositie in Europese aandelen te verruilen voor de FTSE 100, gezien de goedkopere waarderingen en een aantrekkelijker strategisch beeld.

De optimistische handelsaanbeveling van de bank over de FTSE 100-index komt voorafgaand aan een belangrijke week voor de Britse premier Theresa May, die in beide kamers van het Britse parlement wordt geconfronteerd met harde stemmingen over haar Brexit-plannen. Buitenlandse beleggers moeten volgens Morgan Stanley wel hun blootstelling aan vreemde valuta blijven afdekken.

Onzekerheid blijft wegen

"De onzekerheid op langere termijn rond de Brexit blijft wegen op de waarderingen die beleggers bereid zijn te betalen, ondanks het feit dat een zwakkere pond de winstverwachtingen voor veel Britse bedrijven heeft gestimuleerd."

Voor Amerikaanse beleggers zou dit betekenen dat het effectieve dividendrendement van Britse aandelen met een afgedekte valutapositie 5,8% zou kunnen bedragen, aldus de strategen.

Bekijk ook: 'Rally voor zowel aandelen als obligaties richting einde 2018'

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.