Kooplijst 2018: Willemse, Meijer en Inberg aan kop | Belegger.nl

Kooplijst 2018: Willemse, Meijer en Inberg aan kop

Door Belegger.nl op 6 jul 2018 om 08:00 | Views: 19.147

Kooplijst 2018: Willemse, Meijer en Inberg aan kop

De eerste helft van het jaar ligt achter ons; tijd dus voor een tussenstand van de Kooplijstjes 2018. Wie staat bovenaan en wie blijft dit jaar tot nu toe achter? 

Naam Rendement H1
 Janneke Willemse 50,2%
 Martijn Meijer  22,6%
 Nico Inberg 14,3%
 Bas Heijink  14,1%
 Nico Bakker 7,4%
 Cees Smit  1,8%
 Jim Tehupuring 1,8%
 Jos Versteeg 0,6%
 John Beijer -4,0%*
 Jochem Baalmann -5,1%
 Corné van Zeijl -5,6%
 Martine Hafkamp -12,3%
 Nico Pantelis -17,9%
 Wilfried Steentjes -22,3%

De AEX-index steeg in de eerste zes maanden van het jaar met zo’n 3,5%. De veertien analisten die meedoen aan de Belegger.nl Kooplijstjes behaalden in dezelfde periode echter een gemiddeld rendement van bijna 5,5%, chapeau! 

SBM en Boskalis drukken resultaten

Bij de achterblijvende kooplijstjes zorgt onder andere General Electric (-18,3%) voor tegenvallende resultaten. Qua Nederlandse aandelen, drukken vooral SBM Offshore, Wereldhave en Boskalis de resultaten van de experts. 

Weight Watchers en 3D Systems

Aandelen in de kooplijstjes die juist zorgden voor mooie plussen zijn Weight Watchers (+135%) in het lijstje van Janneke Willemse, Basic-Fit (+43,7%) in het lijstje van Nico Inberg en 3D Systems (+64,6%) in de top drie van Martijn Meijer.

Verder bleek ook Flow Traders (+68,4%) een goede keuze van Cees Smit. Zijn gemiddelde wordt echter gedrukt door zijn turbo short op de AEX en Wereldhave. 

Geen wijzigingen

De experts hebben hun kooptips voor 2018 eind vorig jaar afgegeven en mogen hun lijst tussentijds niet aanpassen. De Kooplijsten moeten dus met een korreltje zout genomen worden. 

Hier vindt u nog eens alle Kooplijsten voor 2018: 

En dit zijn de experts die we dit jaar tot nu toe tussentijds hebben gesproken over hun favoriete aandelen: 

* Eerder vandaag schreven we ten onrechte dat Beijer op de tweede plaats stond van onze Kooplijstjes. Wij hadden daarbij per ongeluk enkel gerekend met de koers van Altice Europe en deze niet gecombineerd met Altice USA. Voor het rendement van Beijer is op 6 juli gekeken naar de gecombineerde waarde van Altice Europe en USA. Voor de rest van de prestaties is de peildatum 3 juli. 

Dank gaat uit naar Martijn Meijer, Directeur Vermogensbeheer bij Wijs & van Oostveen, die met zijn team de resultaten bijhoudt.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.