10 largecaps met meer dan 40% opwaarts potentieel | Belegger.nl

10 largecaps met meer dan 40% opwaarts potentieel

Door Belegger.nl op 9 jul 2018 om 16:10 | Views: 15.775

10 largecaps met meer dan 40% opwaarts potentieel

In de zoektocht naar veelbelovende aandelen helpt Goldman Sachs een handje. De zakenbank heeft een lijst opgesteld met aandelen die het meeste opwaarts potentieel bieden ten opzichte van het koersdoel van de Goldman-analisten.

De koersen van veel bekende largecap-aandelen kregen het de afgelopen periode aardig te verduren door de spanningen omtrent de handelsoorlog. Toch zullen de meeste wereldwijde bedrijven sterke cijfers laten zien over het tweede kwartaal, dankzij belastingmaatregelen en sterke omzetgroei, als we TheStreet mogen geloven.

“Als we afgaan op de positieve reacties op de resultaten van bijvoorbeeld Nike, lijken beleggers de handelsoorlog-zorgen aan de kant te kunnen zetten en terug te keren naar largecap-bedrijven die gewoon goed presteren.”

Sterke wereldwijde vraag

Goldman Sachs-strateeg David Kostin stelde een lijst van aandelen samen die de bank volgt en die het meeste opwaartse potentieel bieden ten opzichte van het koersdoel van Goldman-analisten. De top 10 bestaat uit een mix van bedrijven die profiteren van belastingmaatregelen en van een sterke wereldwijde vraag naar hun producten of diensten.

Een rode vlag moeten we echter plaatsen bij koffieketen Starbucks, vanwege de recente omzetwaarschuwing en herstructureringsplan. Volgens TheStreet is ook de pensionering van CFO Scott Maw een bron van zorg. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.