Vergeet FAANG. Koop deze 5 Chinese techaandelen

Door Redactie op 7 augustus 2018 07:40 | Views: 13.474

Vergeet FAANG. Koop deze 5 Chinese techaandelen

De volatiliteit in 'Big Tech' op Wall Street trekt veel aandacht. Maar er zijn ook Chinese bedrijven die minstens zo interessant zijn. Houd deze top 5 in de gaten.

Wall Street is de laatste tijd in de ban van de forse koersschommelingen van de zogeheten FAANG-aandelen (Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google.

Na een outperformance eerder dit jaar zag Facebook meer dan 100 miljard dollar aan beurswaarde verdampen. En ook Netflix zakte 20% ten opzichte van het hoogtepunt een maand geleden.Hier lagen specieke problemen bij beide bedrijven aan ten grondslag, schrijft columnist Jeff Reeves op MarketWatch.

Donkere wolken boven techsector

Veel analisten zien echter bredere problemen in de technologiesector. RBC heeft beleggers opgeroepen om de technologiesector als geheel te 'onderwegen', en Nomura waarschuwde onlangs voor een beweging weg van de groeiaandelen.

Lees ook: Deze techreus krijgt de grootste klappen door handelsoorlog

Natuurlijk kan koopjesjagen op aandelen Facebook en Netflix de moeite waard zijn. Maar Reeves ziet betere kansen in andere minder bekende bedrijven in de sector, die net zo groot zijn. Deze in China gevestigde bedrijven laten minstens zo indrukwekkende groeicijfers zien als de FAANg-aandelen - of soms zelfs beter.

Groeiende thuismarkt

De meeste Chinese techspelers zijn geïsoleerd van de politieke strijd tussen president Donald Trump en Peking. En in tegenstelling tot Amerikaanse technologieaandelen die kampen met verzadiging van de binnenlandse markt, profiteren hun Chinese concurrenten van een een groeiende thuismarkt.

Wie de dips in 'Big Tech' wil kopen, zou volgens Reeves deze vijf Chinese technologieaandelen in overweging meoten nemen.

1. Tencent

Facebook is niet het enige 'Big Tech'-bedrijf dat de laatste tijd meer dan 100 miljard dollar aan marktwaarde heeft verloren. De koers van de Chinese techgigant Tencent Holdings is met meer dan 20% gezakt ten opzichte van de piek in maart, maar beschikt nog steeds over een marktkapitalisatie van ongeveer 430 miljard dollar.

Gemeten over de afgelopen tien jaar is de beurswaarde van Tencent echter vertienvoudigd. De resultaten zijn al even indrukwekkend. Tencent rapporteerde een omzetgroei van 61% in mei - een verbazingwekkend cijfer voor een bedrijf van deze omvang. En wanneer het bedrijf op 15 augustus opnieuw rapporteert, kunnen beleggers vergelijkbare indrukwekkende resultaten verwachten.

Voor wie het bedrijf niet kent: Tencent ontwikkelt games en is eigenaar van WeChat, het grootste sociale netwerk van China.

2. JD.com

E-commerce gigant JD.com heeft een marktkapitalisatie van 50 miljard dollar. Die waardering is gek genoeg minder dan de omzet in 2017. Voor dit jaar wordt een omzet verwacht van 69 miljard dollar en in 2019 moet dit zijn toegenomen tot 87 miljard dollar. Aangezien Amerikaanse technologiebedrijven vaak handelen tegen geweldige premies voor de omzet of winst, lijkt het aandeel een enorm koopje.

Ondanks een sterke omzetstijging van 33% in het laatste kwartaalrapport, werd JD.com getroffen door zowel zorgen over het handelsbeleid als een daling van de winst, omdat het zwaar investeert in technologie om de concurrentie af te weren.

Maar met grote investeerders waaronder Tencent, Google en supermarktgigant Walmart nemen beleggers die gokken op een koersdaling van JD.com het op tegen enkele grote geldschieters met diepe zakken.

3. Alibaba

Alibaba mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je het hebt over e-commerce in opkomende markten. Het aandeel is echter veel minder gevoelig voor terugslagen dan de andere bedrijven op de lijst. Aangezien de aandelenkoers dit jaar vrijwel vlak is gebleven is dit een goed koopmoment.

De beursintroductie van Alibaba in 2014 was de grootste uit de geschiedenis. Het bedrijf haalde hiermee meer dan 21 miljard dollar op.

Na een wat aarzelend begin is het aandeel in de afgelopen drie jaar 130% in waarde gestegen. En met een geraamde omzetgroei voor dit jaar van ongeveer 60% en een winstgroei van 25% is het lastig voor te stellen dat het momentum zal vertragen.

4. iQIYI

iQIYI is misschien niet zo bekend onder Nederlandse beleggers, maar dit bedrijf wordt in toenemende mate de "Netflix van China" genoemd. Deze streaming videospeler maakte zijn debuut op de Nasdaq in maart dit jaar.

Hoewel de timing uitermate beroerd was, vanwege de handelsspanningen met China en angst voor grote koersdalingen in 'Big Tech', is de waarde van het aandeel meer dan verdubbeld en heeft iQIYI nu een marktkapitalisatie van 20 miljard dollar.

Het bedrijfsmodel is eenvoudig te begrijpen. iQIYI biedt een verzameling video-content op internet, inclusief originele programmering voor leden. Het werkt ook mee aan live-uitzendingen en online gaming-services.

Het bedrijf is nog niet winstgevend, omdat het zwaar investeert in de activiteiten. De aandelenkoers staat ongeveer 25% onder het hoogtepunt van juni, wat het voor langetermijnbeleggers een interessante keuze maakt.

5. NetEase

NetEase is misschien wel het minst sexy 'Big Tech'-aandeel. Het bedrijf is zeer gediversifieerd met diensten op het vlak van e-commerce, advertenties, e-mail en videogames. De marktwaarde bedraagt 30 miljard dollar.

NetEase is ook bijna uitsluitend actief in China, waardoor het een vrij onbekende naam is voor westerse beleggers.

Maar het fonds is genoteerd aan de Nasdaq en het bedrijf heeft enkele van de meest consistente groeicijfers, met een verwachte omzetgroei van 20% dit jaar en nog eens 25% in 2019.

NetEase verwacht ook 2 miljard dollar aan aandelen terug te kopen. De aandelenkoers is in de afgelopen vijf jaar met meer dan 300% gestegen, maar in 2018 met 25% gedaald.

Check ook dit kooplijstje: Topanalist adviseert deze 3 technologieaandelen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.