Ahold Delhaize geeft weer kansen! | Belegger.nl

Ahold Delhaize geeft weer kansen!

Door John Beijer op 8 aug 2018 om 11:45 | Views: 6.286

Ahold Delhaize geeft weer kansen!

Het cijferseizoen loopt ten einde, maar hier in Amsterdam komen er nog een aantal zwaargewichten met resultaten vandaag. Over het algemeen zien we dat door de vakantieperiode en het extreem warme weer de volumes de afgelopen weken behoorlijk laag zijn op de financiële markten in Amsterdam. 

De uitslagen zijn dan ook beperkt als je alleen naar de AEX zou kijken, maar bij de fondsen individueel zien we wel enorme uitslagen. Afgelopen week gaf ik in mijn column aan om een gokje te willen wagen op Altice.

Altice

Toen de resultaten vrij kwamen, ging de koers in eerste instantie ook iets hoger van start, maar als je wat dieper in de cijfers duikt, dan zie je dat de omzet op de thuismarkt in Frankrijk toeneemt, maar dat men voor het binnenhalen van nieuwe klanten behoorlijk meer moet investeren dan in het verleden. 

Kortom, men moet dus hogere kosten maken om nieuwe klanten binnen te halen. De enorme schuldenberg hangt natuurlijk als een molensteen om het fonds. De afgelopen maanden is het bedrijf succesvol de schulden aan het terugdringen met het verkopen van activiteiten.

Op korte termijn hoeven er ook geen schulden geherfinancierd te worden en blijven de lange termijn vooruitzichten prima. Ik heb samen met onze klanten op 2,29 euro aandelen gekocht en de positie uitgebouwd.

AEX

Het paradepaardje van de Amsterdamse beurs is natuurlijk de AEX en deze laat in 2018 een stijging zien van 8%. Wellicht nog even een uitleg; bij de AEX wordt het dividend uitgekeerd en bij de Duitse DAX wordt het dividend geherinvesteerd in de index. 

De Spaanse en de Italiaanse beurs blijven bijvoorbeeld dit jaar enorm achter en staan rond het nulpunt, geen groei. De financiële waarden wegen daar veel en die komen vooralsnog niet uit de startblokken, dat zien we hier in Amsterdam ook bij onder andere ING. 

ABN AMRO komt vandaag met redelijke cijfers en zet het mes in haar zakenbankactiviteiten en ontslaat 250 man personeel. In het verleden waren de zakenbankactiviteiten enorm kansrijk, maar in het huidige klimaat wordt men steeds voorzichtiger. ABN AMRO heeft bij ons een koersdoel van 25 euro en daar zouden wij het aandeel zeker willen verkopen. 

Als we kijken naar het technische plaatje van de AEX, blijft het heel positief dat we rond de 573 kunnen blijven staan, maar zien we in de grafiek nog wel een gapje rond 563 punten. De kans is aanwezig dat we die nog een keer opvullen. Dit heeft echter geen invloed op mijn koersdoel van 609 punten richting eindejaar. De volatiliteit staat bijna op het laagste niveau van 2018, dus we mogen vanaf volgende week meer beweging gaan verwachten, is mijn idee.

Ahold Delhaize

Vanmorgen kwam de grootgrutter uit Zaandam met haar resultaten. Per saldo heeft men over het tweede kwartaal iets meer verdiend bij een lagere omzet. De omzet daalde met 3,7%, maar waar ik al eerder voor waarschuwde, dit heeft te maken met valuta effecten tussen de euro en de dollar. Haal je deze wisselkoerseffecten eruit, dan is er zelfs sprake van een omzetstijging van 0,9%. 

Dat de winst wat beter is, heeft ook te maken met lagere belastingafdrachten in de VS. Wat ik zeer positief vind, is dat de online omzet met bijna een kwart is toegenomen en daar liggen enorme groeikansen. Gisteren daalde het fonds bijna 4% en nu staan we ook alweer 3% lager. 

De huidige dip is een mooie koopkans, want ik blijf van mening dat we op korte termijn naar 22,22 euro mogen oplopen. Kortetermijnbeleggers zouden kunnen kijken naar bijvoorbeeld de calls oktober 20, die staan zo rond de 0,85 euro.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, ING, Unilever, PostNL, VIX en Shell. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.