Profiteren van rotatie richting waardeaandelen? 5 toppicks | Belegger.nl

Profiteren van rotatie richting waardeaandelen? 5 toppicks

Door Belegger.nl op 10 aug 2018 om 11:30 | Views: 4.911

Profiteren van rotatie richting waardeaandelen? 5 toppicks

Het lang over het hoofd geziene deel van de aandelenbeurs - de waardebeleggingen - is de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt door de toenemende handelsspanningen en de steeds ouder wordende stierenmarkt. Zo heeft de Russell 1000 Value Index sinds 20 juli 2,45% gewonnen. Daarmee steeg de index meer dan de Russell 1000 Growth Index die er 0,83% bij kreeg, zo schrijft beleggingssite Zacks.

Volgens Bank of America Merrill Lynch versloeg de Russell 1000 Value Index vorige maand voor het eerst sinds maart de Russell 1000 Growth Index en dat met de breedste marge sinds september 2017. De waarde-index klom 3,8% tegen een stijging van 2,9% voor de groei-index.

De outperformance was met name het gevolg van tegenvallende kwartaalberichten van enkele spraakmakende technologiebedrijven, waaronder Facebook, Netflix en Twitter, die voor koersdruk zorgden bij de groeiaandelen. Bovendien wegen de stijgende schulden en tekorten in de VS samen met de escalerende handelsspanningen op de economische groei, waardoor de aantrekkelijkheid van waardeaandelen toeneemt. 

Sterke fundamenten

Waardeaandelen hebben sterke fundamenten - winst, dividenden, boekwaarde en kasstroom - die onder hun intrinsieke waarde handelen en ondergewaardeerd worden door de markt. Daarnaast zijn waardeaandelen minder gevoelig voor markttrends en dienen hun dividendbetalingen als bescherming in tijden van marktturbulentie.

Bij groeiaandelen stijgen de omzet, winst en kasstroom sterk en zijn beleggers zeer optimistisch over de toekomst van het bedrijf. Beleggers gaan ervan uit dat het management een hoger dan gemiddelde groei zal realiseren gedurende vele jaren.

Het solide momentum zal waarschijnlijk aanhouden, gezien het feit dat de handelszorgen opnieuw zijn opgelaaid. Bovendien is de Amerikaanse economie in bijna vier jaar in snel tempo gegroeid dankzij een indrukwekkende arbeidsmarkt, hogere lonen, stijgende consumentenbestedingen en een hoog consumentenvertrouwen. 

Impuls waardeaandelen

Met name de historische belastingherziening in de VS zal een enorme impuls blijven geven aan waardeaandelen. Dit komt omdat het een economische golf zal veroorzaken, waardoor de banengroei in de industrie en andere sectoren zal toenemen, waardoor de inflatie en de rente zullen stijgen.

Het zal verder leiden tot hogere inkomsten, verhoogde terugkoopactiviteiten en vette dividenden, wat beleggers ertoe aanzet om uit groeiaandelen te stappen en in waardeaandelen.

Zacks heeft vijf waardeaandelen geselecteerd om in te spelen op deze ontwikkelingen.

Vijf toppicks

Het eerste bedrijf is ArcBest Corporation. Dit bedrijf biedt vrachtvervoersdiensten en transportoplossingen. Het aandeel heeft een verwachte winstgroei van 133,08% voor dit jaar en heeft een marktkapitalisatie van 1,19 miljard dollar.

Het tweede bedrijf is Fibria Celulose. Dit is een in Brazilië gevestigd bedrijf voor papierproducten, dat uitsluitend gebleekte eucalyptuspulp produceert. Het heeft een verwachte winstgroei van 185,25% voor dit jaar en een marktkapitalisatie van 10,95 miljard dollar. 

Turtle Beach Corporation is de derde optie. Dit bedrijf biedt verschillende gamingheadset-oplossingen voor verschillende platforms, waaronder game- en entertainmentconsoles, draagbare consoles, pc's en mobiele apparaten en tablets onder het merk Turtle Beach. Met een marktkapitalisatie van 441,4 miljoen dollar heeft het bedrijf een geschatte winstgroei van 625% voor dit jaar. 

De vierde keuze is Molina Healthcare, dat Medicaid oplossingen biedt voor gezinnen en individuen met een laag inkomen. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van 7,8 miljard dollar en een verwachte winstgroei van 1.239,29% voor dit jaar. 

Het laatste bedrijf is PetroChina Company. Dit bedrijf houdt zich bezig met een breed scala aan petroleumgerelateerde activiteiten, waaronder de exploratie, ontwikkeling en productie van ruwe olie en gas; raffinage, transport, opslag en marketing. Het aandeel heeft een verwachte winstgroei van 317,42% voor dit jaar en een marktkapitalisatie van 133,4 miljard dollar. 

Lees ook: 3 Amerikaanse 'comeback'-aandelen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.