Medische apparaten: 30,6% over het afgelopen jaar (adv) | Belegger.nl

Medische apparaten: 30,6% over het afgelopen jaar (adv)

Door Advertorial Belegger op 11 sep 2018 om 08:55 | Views: 254

Medische apparaten: 30,6% over het afgelopen jaar (adv)

Advertorial 

De innovatieve bedrijven die medische apparaten maken, hebben het tij mee. Nog vele jaren, want de nieuwe generatie medische apparaten zorgen voor een betere en minder kostbare gezondheidszorg. Grote medische apparaten als scanners en chirurgische robots worden door de technologische vooruitgang namelijk steeds beter.

De effecten zien we gelijk terug in de gezondheidszorg. Door betere scanners worden diagnoses in een eerder stadium gesteld. Door operatierobots – een samensmelting van medische technologie en robotica – worden operaties sneller en minder invasief uitgevoerd.

De voordelen zijn talrijk: meer preventie, kortere opnametijd in ziekenhuizen. Ook zijn patiënten sneller op de been.

Niet voor niets kopen ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld voortdurend de nieuwste en beste medische apparaten. Het moet state-of-the-art zijn, omdat daarmee het mes aan twee kanten snijdt: betere zorg én beter management van de zorgkosten.

Draagbare medische apparaten

Daarnaast groeit de markt voor draagbare medische apparaten als insulinepompjes en draagbare echoapparaten bovengemiddeld. Door steeds snellere en krachtigere computerchips kunnen deze apparaten tevens steeds meer.

Hierdoor kunnen bijvoorbeeld diabetici een prettiger leven leiden. Maar ook voor huisartsen heeft het voordelen; zo kunnen zij ook op de praktijk een echo maken.

Gestage groei sector medische apparten

De sector heeft de wind in de zeilen. Zo verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau BCC Research voor de komende jaren een mooie, gestage groei voor de sector medische apparaten: jaarlijks circa 7,5%.

Het mooie voor beleggers is bovendien dat deze sector niet afhankelijk is van wispelturige consumenten. De beslissingen om nieuwe medische apparaten aan te schaffen worden rationeel genomen. Voor de lange termijn. Door besturen van ziekenhuizen en zorginstellingen.

Trend medische apparaten

Voor beleggers die gespreid willen beleggen in deze bijzondere sector heeft Trend Invest de Trend Medische Apparaten samengesteld. Deze Trend heeft over het afgelopen jaar een rendement gerealiseerd van 30,6%* In de Trend zijn 20 aandelen medische apparaten opgenomen.

Lees meer over de Trend Medische Apparaten en de samenstelling >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 30,6% is berekend vanaf 7 september 2017 tot en met 7 september 2018 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.