Nieuwe koopkans Shell | Belegger.nl

Nieuwe koopkans Shell

Door Nico Bakker op 14 sep 2018 om 10:50 | Views: 9.632

Nieuwe koopkans Shell

Vraag een willekeurige belegger naar zijn favorieten en met grote regelmaat prijkt Royal Dutch Shell op de lijst. Is het niet voor het dividend, dan wel om af en toe een ritje mee te pakken. 

Voor de fans van het aandeel is er charttechnisch dan ook goed nieuws, want één van onze ideale technische combi’s, de SMA met 50% Fibonacci steun is weer zichtbaar op de weekkaart. Nu er een witte candle wordt geplaatst schuilt er dan ook een koopkans voor trendvolgende beleggers.

Uptrend

De solide opmars die vanaf 2016 zichtbaar is, wordt gekenmerkt door een sterk patroon van hogere toppen en hogere bodems boven een fier oplopend koersgemiddelde. Na het afronden van een volledige upswing werd begin mei een top geplaatst op krap 31. De koers viel wat terug en stabiliseerde lange tijd boven circa 28.

De verkoopdruk werd recent echter wat opgevoerd en een verdere terugval richting de SMA lijn en de 50% Fibonacci zone is zichtbaar. Thans laat de markt weer een witte candle zien boven de steun op 27,23, vlak boven de ideale SMA/Fibo zone.

Nu de swingteller naar +1 draait en de RSI rond de middenlijn opwaarts krult, staat de UP conditie op het Dashboard, in combinatie met een Enter Long coaching aanbeveling. 

Offensieve koopkans

De vraag is echter of de correctie al is afgerond. Het patroon van lagere toppen binnen de correctiefase is nog intact, dat wordt pas boven 28,50 gebroken, maar er zijn voldoende signalen voor een offensieve koopkans met een gezonde Risk/Reward verhouding. Indien een target wordt aangehouden van pakweg 31 en een exit onder 26 wordt overwogen, dan zijn de verhoudingen zeer acceptabel.

Al met al een prima uitnodiging voor de offensief ingestelde trendvolgende belegger. Voor nu dan ook bezien of een nieuwe klim richting 31 tot stand kan worden gebracht en de ‘Favorietenrol’ van dit fonds wordt waargemaakt.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.