Reboundjagen bij BESI | Belegger.nl

Reboundjagen bij BESI

Door Nico Bakker op 28 sep 2018 om 12:15 | Views: 7.991

Reboundjagen bij BESI

BE Semiconductor Industries, kortweg BESI, heeft het zwaar dit jaar. Een koersdaling van 60% is nogal wat in circa zes maanden tijd. Er mag met recht worden gesproken over een flinke afstraffing. Wellicht wat overdreven, al bepaalt de massa nou eenmaal de koers. 

Inmiddels zijn er echter wel signalen van bodemvorming te bespeuren op het weekspeelveld. Voor ons aanleiding om een positieve coaching aanbeveling te geven. Vanwege het anticiperende en offensieve randje is deze vooral geschikt voor de echte reboundjager.

Stevige afdaling

Aan de stijgende trend kwam in het voorjaar op 41,23 een einde. Een stevige afdaling was daarna het gevolg. Uiteraard deden de bulls wel een poging het tij te keren rond 29 waar op dat moment de stijgende SMA lijn lag, maar het mocht niet baten.

Het koersgemiddelde werd neerwaarts doorbroken en de afdaling kreeg een vervolg tot enkele weken terug, toen op 16,35 een bodem werd gevormd. Een daling van totaal maar liefst 60% dus. 

Bodemvorming

Overdreven of niet, feit is dat er charttechnisch gezien de eerste signalen van bodemvorming zijn. De RSI laat een positieve divergentie zien en de swingteller telt aan het einde van de downswing. De witte candles die geplaatst worden, zijn daarbij een eerste poging van de bulls het sentiment te keren.

Indien ze boven 16,35 stand houden, ligt een rebound in het verschiet richting 20 en wellicht de Fibonacci zone vanaf krap 26 tot maar liefst 29.

Prematuur

De signalen zijn wel wat prematuur, maar er is voldoende aanleiding om een TA-coaching aanbeveling te geven met een anticiperend en offensief karakter. Onder 16,35 is een exit te overwegen, dat moge duidelijk zijn. Voor nu bezien of de bulls de rebound meer vorm geven.

Lees ook: Jos Versteeg tipt BE Semiconductor Industries

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.