16 kwaliteitsaandelen om te kopen | Belegger.nl

16 kwaliteitsaandelen om te kopen

Door Belegger.nl op 5 nov 2018 om 15:00 | Views: 16.001

16 kwaliteitsaandelen om te kopen

De neerwaartse trend op de aandelenmarkten in oktober heeft veel beleggers nerveus gemaakt. Volgens Goldman Sachs is de uitverkoop echter overdreven in vergelijking met de marktfundamentals. De Amerikaanse bank adviseert beleggers om kwaliteitsaandelen kopen, die beter zouden moeten presteren naarmate de cyclus vordert en de economische groei afneemt.

Kwaliteitsaandelen zijn aandelen die gedurende een reeks van jaren een solide belegging zijn gebleken. Uit de Goldman-lijst van 50 hoogwaardige aandelen werden er door beleggingssite Investopedia 16 uitgelicht, waarvan 8 aandelen om te kopen na de overtrokken koersdaling in oktober en 8 aandelen die het goed zullen doen in een volatiele markt.

Goldman Sachs baseert zijn kwaliteitsscores, die lopen van 0 tot 100, op factoren zoals een sterke balans, stabiele omzet en winst per aandeel en een hoog rendement op eigen vermogen (ROE). De gemiddelde kwaliteitsscore van het mandje van Goldman bedraagt 81.

8 aandelen voor na de overtrokken koersdaling

Dat leidt tot het lijstje met de volgende acht namen:Mastercard

Met een kwaliteitsscore van 93, een ROE van 91% en een verwachte groei van de winst per aandeel van 17% in 2019 is Mastercard een van de opvallende aandelen in het lijst van Goldman.

De creditmaatschappij maakt deel uit van de 8 kwaliteitsaandelen die koopwaardig zijn na de koersdaling in oktober.

Mastercard boekt betere groeicijfers dan zijn rivaal Visa en het haalt een groter deel van de inkomsten uit internationale bronnen, die sneller groeien dan de binnenlandse activiteiten.

Ross Stores

Ross Stores bevindt zich net onder Mastercard op de lijst van Goldman, met een kwaliteitsscore van 92. Naast een robuuste ROE van 50% en een verwachte winstgroei van 11% in 2019 heeft het aandeel een toekomstige koers-winstverhouding (K/W) van 22.

Ross exploiteert goedkope kledingwinkels en heeft een lange geschiedenis van groeiende winkelverkopen en uitbreiding met nieuwe winkels in nieuwe straten, die online niet gerepliceerd kan worden.

8 kwaliteitsaandelen voor in een volatiele markt

Financials

De verwachtingen voor aandelen van banken en andere financials waren hooggespannen voor dit jaar, met het oog op de deregulering en stijgende rentevoeten, die de winstmarges zouden moeten verhogen.

Maar de prestaties op de beurs pakten teleurstellend uit. Zo noteert BlackRock 31% onder het hoogste punt in de afgelopen 52 weken, is PNC 21% gezakt en verloor Aflac 11%.

Desondanks ontvingen BlackRock, PNC en Aflac sterke kwaliteitsscores van Goldman. De drie financials hebben een toekomstige K/W die lager ligt dan het gemiddelde van de S&P 500-bedrijven.

Ook bieden ze een relatief aantrekkelijk dividendrendement van 2,5% tot 3,2%, tegen gemiddeld 2,0% voor de S&P 500-aandelen.

Een groot nadeel is echter dat hun verwachte groei van de winst per aandeel voor 2019 wat tegenvalt. Deze komt uit tussen 2% en 7%: ruim onder het gemiddelde van 10% voor de S&P 500.

Apple

Apple heeft een kwaliteitsscore van 80. De koers staat 6% onder het hoogste punt van dit jaar.

De verwachte winstgroei voor 2019 bedraagt 15% en ligt 500 basispunten boven het gemiddelde van de S&P 500-bedrijven. De toekomstige K/W van Apple is echter gelijk aan het S&P-gemiddelde.

Apple kan worden gezien als een pure groeispeler, waarbij een groot deel van de toekomst afhankelijk is van verkoop en upgrades van de iPhone, evenals de ontwikkeling en verkoop van nieuwe apps en nieuwe gadgets in de toekomst.

CVS Health

Drogisterijketen CVS Health heeft een kwaliteitsscore van 72 en noteert 14% onder het hoogtepunt van het jaar.

CVS lijkt een waardespeler gezien de toekomstige K/W van het aandeel, die bijna 40% lager is dan het marktgemiddelde en een dividendrendement dat ongeveer 40% hoger ligt. De verwachte winstgroei voor 2019 bedraagt echter 9%, tegen 10% voor de S&P 500.

CVS heeft een gemiddeld koersdoel van 90 dollar. Dat biedt een opwaarts potentieel van ruim 20%. Het bedrijf heeft daarnaast een voorlopige goedkeuring gekregen voor de geplande fusie met zorgverzekeraar Aetna, die de gezondheidszorg op zijn kop zou kunnen zetten.

Toekomstperspectieven voor deze aandelen

De toekomstperspectieven voor al deze aandelen zijn sterk afhankelijk van de brede economie en de markt in het algemeen. Als de economie aanzienlijk vertraagt of als zich een recessie aandient, zal het vermogen van deze bedrijven om omzet- en winstgroei te realiseren, worden getest.

Daarnaast vormen de stijgende kostendruk, vooral door stijgende lonen, een tegenwind voor de winstmarges.

Mocht er een berenmarkt komen, om welke reden dan ook, dan zal het tegenhouden van het tij een moeilijke propositie kunnen zijn voor deze aandelen.

Lees ook: 3 sectoren om in te beleggen als de beurs blijft dalen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.