Trend Fintech +24,7% over het afgelopen jaar*(adv) | Belegger.nl

Trend Fintech +24,7% over het afgelopen jaar*(adv)

Door Advertorial Belegger op 6 nov 2018 om 16:30 | Views: 448

Trend Fintech +24,7% over het afgelopen jaar*(adv)

Advertorial 

Fintechbedrijven snoepen steeds meer marktaandeel af van de banken en verzekeraars. Ze hebben namelijk een enorm voordeel: ze ontwikkelen van ‘scratch’ soepel werkende financiële diensten, met behulp van de modernste technologie. 

Daarbij staan de wensen en eisen van de veeleisende consument voorop. Dit terwijl de traditionele banken moeizaam proberen soepeler dienstverlening – zoals Tikkie – in te passen in bestaande, verouderde en logge structuren.

Adyen

De banken krijgen vooral steeds meer concurrentie van fintechbedrijven als het gaat om de belangrijkste pijlers van hun dienstverlening: betalen en lenen. Een van de bekendste fintechbedrijven, het Nederlandse Adyen, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in betalingen.

Een Chinese klant die in De Bijenkorf met WeChat wil betalen? Adyen zorgt dat er een onzichtbare maar perfect werkende schakel zit tussen WeChat en de rekening van De Bijenkorf. En zo verzorgt Adyen inmiddels ook de betalingen voor grote bedrijven als Facebook, Uber, Netflix, Spotify, easyJet en Microsoft.

Paypal

Een ander belangrijk en beursgenoteerd fintechbedrijf is het Amerikaanse PayPal, eveneens actief in betalingen. PayPal kent net als Adyen duizelingwekkende groeicijfers. Ook de Amerikaanse bedrijven Lendingtree en Square horen bij de gevestigde, beursgenoteerde fintechbedrijven. 

Groei fintech

De markt voor fintech groeit de komende jaren gestaag. Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Statista gaat de komende 4 jaar uit van een gemiddelde groei van 13,5% jaarlijks. Andere onderzoeksbureaus komen daar met hun groeiverwachtingen nog bovenuit.  

Inspelen op fintech

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij fintech, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Fintech samengesteld. Deze Trend heeft over het afgelopen jaar een rendement gerealiseerd van +24,7%.*

De Trend Fintech bestaat uit 15 aandelen. Naast de hierboven genoemde fintechbedrijven bijvoorbeeld ook Intuit en SS&C Technologies, beide uit de VS. Intuit is groot in slimme online belastingtools en SS&C Technologies ontwikkelt software voor de fintechindustrie. (I)

Lees meer over de Trend Fintech en de samenstelling>> 


(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 24,7% is berekend op grond van (1) een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 2 november 2017 tot aan de startdatum van 21 september 2018 en (2) de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van 21 september 2018 tot en met 2 november 2018.

De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.