ArcelorMittal: seinen weer op groen | Belegger.nl

ArcelorMittal: seinen weer op groen

Door John Beijer op 7 nov 2018 om 13:20 | Views: 7.455

ArcelorMittal: seinen weer op groen

De markten reageren opgelucht op de uitslag van de tussentijdse verkiezingen in de VS. Trump blijft stevig in het zadel zitten, maar de democraten hebben nu wel een meerderheid in het Amerikaanse huis van afgevaardigden. 

Dit betekent dat Trump wel wat meer tegengas zal krijgen, bijvoorbeeld op het Amerikaanse begrotingstekort en dat is alleen maar gunstig voor de Amerikaanse economie, verwacht ik. Trump en Fed-voorzitter Powell staan natuurlijk loodrecht tegenover elkaar over het te voeren rentebeleid. 

Een gematigd tempo van het verhogen van de rente zal ook voor de financiële markten positief kunnen zijn. De laatste jaren was het een traditie dat de markten na de tussentijdse verkiezingen voor een periode van drie maanden fors opliepen. Dit zou natuurlijk uiteraard ook passen bij het idee dat de beste beursmaanden van het jaar er nu aankomen, zoals december en januari.

ABN Amro en Ahold Delhaize

Vanochtend zien we cijfers voorbij komen van ABN Amro en Ahold Delhaize en deze zijn beiden prima. Ik gaf u afgelopen week een koersdoel van 23 euro voor ABN Amro en dat is vanochtend gehaald. Tevens zien we in de VS dat Altice USA met mooie cijfers is gekomen, waardoor Altice Europe momenteel ook 5% hoger noteert. 

Kortom, de cijfers die we de afgelopen weken voorbij zien komen, stellen ons niet teleur en geven steun aan mijn visie dat de markten verder omhoog kunnen. Sommige fondsen hebben hier en daar wat last van valuta invloeden, maar dat zal de komende maanden meer rechtgetrokken gaan worden, denk ik. 

PostNL en Bpost kwamen ook recent met hun cijfers en hierin zien we nog steeds duidelijk dat de traditionele postbezorging nog steeds terugloopt, maar dat de pakketbezorging wel groeit. Met een dividendrendement voor beide fondsen van 10% verwacht ik dat beide fondsen voor de langere termijn flink kunnen gaan oplopen.

AEX

Het technische plaatje van de AEX blijft momenteel afwachtend. We hebben weerstand rond de 528-529 en steun is er op 523 en 518. Op de weekgrafiek is het noodzakelijk dat we snel weer boven de 550 punten komen. Dan keren we terug in het positieve trendkanaal en kunnen we weer op weg naar 575 punten. 

Het is van belang dat we nu niet meer onder de 516 punten sluiten, anders is de kans op een herstel richting eindejaar flink afgenomen. Ik blijf echter van het positieve scenario uitgaan en verwacht een fors herstel richting eindejaar.

ArcelorMittal

Trump en zijn staaloorlog hebben fondsen als Arcelor en Aperam behoorlijk hard geraakt. Waar we in mei nog boven de 30 euro noteerden, zijn we in oktober laag geweest op 20,81 euro en veren we nu de afgelopen dagen weer wat op. 

De afgelopen periode heeft ArcelorMittal wederom flink wat overnames gedaan. Beleggers werden zelfs een klein beetje ongerust over de kaspositie van het staalbedrijf. 

Aan de andere kant zien we dat de overnames die men doet direct bijdragen aan de operationele winst en ook veel potentie hebben, onder andere in de snel groeiende Indiase staalmarkt. ArcelorMittal lijkt op dit moment nog niet heel veel last te hebben van de verhoging van de importtarieven die de Verenigde Staten en China aan elkaar oplegden. 

Koers naar 28 euro

Het bedrijf profiteert van goede marktomstandigheden en als we kijken naar de wereldwijde prognoses van de vraag naar staal, ben ik positief. Technisch geeft ons algoritme een koopsignaal en verwacht ik dat de koers kan gaan oplopen naar 28 euro.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Bpost, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van Beursfoon en heeft twintig jaar ervaring met de handel in opties en futures. Beursfoon geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot lagere termijn. De handelssignalen van Beursfoon worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Beursfoon-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld.

Reacties

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
SprinterGina
0
Wat een pretentie heeft deze man toch. Ik gaf een koersdoel en het is vanochtend al gehaald. Nou mijn ervaring als het om echt geld gaat is totaal anders bij Beursfoon. Heel anders, verlies, ja veel verlies in een jaar gehalveerd, kosten (provisies) die hoger zijn dan de kleine winstjes. Ik begrijp niet dat hij hier steeds zijn verhaaltje mag deponeren. Moet hij daar ook geld voor hebben???
frankvl
0
SprinterGina, het is heel simpel. Niemand heeft een glazen bol. Elke transaktie die je doet, doe je voor je eigen risico. Nou, heel veel succes verder.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.