BAM rijp voor een rebound | Belegger.nl

BAM rijp voor een rebound

Door Nico Bakker op 7 dec 2018 om 12:20 | Views: 7.651

BAM rijp voor een rebound

Het afgelopen jaar werd bij BAM voornamelijk gekenmerkt door koersvorming onder de SMA-lijn, als teken van een dalende trendfase. Daarbij zijn flinke swings zichtbaar die voor de actieve belegger kansen aanreiken. 

De laatste maanden overheerst vooral verkoopdruk, maar inmiddels lijkt de kans op een herstel wat toe te nemen. We bekijken de weekgrafiek om de huidige marktfase nader toe te lichten.

Gehalveerd

Halverwege vorig jaar werd getopt op ruim 5 euro waarbij het koersbeeld voornamelijk zijwaarts was tussen circa 4 euro en 5+. Ruim een jaar geleden volgde een neerwaartse doorbraak van de afvlakkende SMA-lijn en een forse koersdaling van 4,5 naar circa 3,30.

Uiteindelijk leidde een pullback tot een top op 4,27 rond de SMA-lijn waarna een patroon van lagere toppen en lagere bodems zichtbaar werd. Inmiddels is de koers ten opzichte van anderhalf jaar terug gehalveerd. 

Kans op bodemvorming neemt toe

Een dalende trend ver onder de SMA-lijn, de indicatoren in de min. Het moge duidelijk zijn dat shortspelers hiervan uitstekend hebben kunnen profiteren. Toch neemt de kans op bodemvorming wel wat toe. De koers staat immers ver onder de SMA-lijn, de swingteller noteert -9 en de RSI nadert OS-gebied.

Een Exit Short signaal volgt op het Dashboard bij een witte candle of een OS upcross. In dat geval krijgen reboundspelers koopkansen aangereikt. Het is dus nog allemaal wat prematuur, maar bij meer signalen van bodemvorming is enig herstel wel te verwachten richting de SMA-lijn op 3,50.

Zolang de candles zwart blijven overheerst echter verkoopdruk, dat zal duidelijk zijn. De kleurwisseling in de candles is een harde voorwaarde om rebounds tegemoet te zien, zo meldt uw TA-coach nog eens extra. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Reacties

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Waarom??
0
frankvl
0
Tsja Waarom?? Ik kom elke elke keer weer op hetzelfde punt uit. En dat is dat niemand een glazen bol heeft. Nie-mand. n-i-e-m-a-n-d
mrC2
0
Heeft denk ik meer te maken dat er af en toe een parkeergarage instort die door bam is gebouwd.
En het verlies op een sluis.
Betere verklaring dan deze pseudo technische vorm van koffiedik kijken
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.