Goldman Sachs: goudprijs kan in 2019 met 10% stijgen | Belegger.nl

Goldman Sachs: goudprijs kan in 2019 met 10% stijgen

Door Belegger.nl op 11 jan 2019 om 15:35 | Views: 7.204

Goldman Sachs: goudprijs kan in 2019 met 10% stijgen

Goldman Sachs heeft de taxaties voor de goudprijs voor dit jaar met 10% verhoogd, vanwege de onzekerheden op de markt. Gaat goud zijn functie als veilige haven waarmaken?

Goldman Sachs verhoogde de voorspelling voor de prijs van een troy ounce goud naar voor de komende drie, zes en twaalf maanden naar respectievelijk 1.325, 1.375 en 1.425 dollar. Dat komt voor het komende jaar neer op een waardestijging van 10,7% ten opzichte van de huidige goudprijs, zo schrijft CNBC.

Aankopen door centrale banken

De zakenbank schrijft de stijging toe aan een toenemende vraag van beleggers naar defensieve beleggingen. Het gaat hierbij niet alleen om particuliere en institutionele beleggers, maar ook om centrale banken. Zij zullen hun goudreserves willen aanvullen, in reactie op toenemende geopolitieke spanningen, zo voorspelt Goldman Sachs.

Veilige haven

Na de uiterst beweeglijke decembermaand beschouwt Goldman Sachs goud als een veilige haven. Dit komt door een sterke verslechtering van de risicoperceptie in de markt, in reactie op een reeks zwakke macro-economische cijfers en hernieuwde zorgen over de toekomstige economische groei; met name in de Verenigde Staten.

Angst voor een economische groeivertraging en onzekerheid over het monetaire beleid van de Federal Reserve hebben de financiële markten de afgelopen maanden flink opgeschud. Zo kwam de Amerikaanse inkoopmanagersindex voor de industrie onlangs uit op het laagste niveau in 15 maanden en is het vertrouwen van fabrikanten in bijna twee jaar niet zo laag geweest als nu.

Goud verslaat de markt

Risicovolle beleggingen kregen flinke klappen; met name de aandelenmarkten, die de zwaarste decembermaand doormaakten sinds de grote depressie in de jaren dertig van de vorig eeuw.

Tijdens deze volatiele periode heeft goud de aandelenmarkt verslagen. Sinds december is de goudprijs al met 4% gestegen. Volgens Goldman Sachs kan daar dus nog een schepje bovenop.

Lees ook: Vooruitzichten en valkuilen voor grondstoffen in 2019

Reacties

7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
frankvl
0
Ja hoor, hun hele leven zijn ze bij Goldman sex negatief over goud, en nu ineens niet meer?
Belgica_Brussels
0
of 10% zakken...Ze gaan bij GS niets publiceren waar het grote publiek rijk mee kan worden, hoogstens ons op het verkeerde been zetten.
suske wiet
0
Als heel het monetaire systeem in mekaar klapt aan wie gaat ge dan uw goud verkopen of verzilveren gaat ook niet dan ?

Weet niet wat ik moet denken over goud .
Er staat niks tegenover en is niet nodig in de economie .
Max 5 % in goud zegt men
aqwzsx12
0
de russen en de chinezen kopen " en masse " voortdurend bij.in Fort KNOX ligt, ………..O,O kg goud

dit tussen haakjes natuurlijk.

aan wie we het gaan verkopen? Nee, daar hebben we niet over nagedacht, jammer hé.
godvader
0
stillekes bijkopen-in kluiske leggen-aan erfgenamen denken-laat ze geen successie ophoesten !
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.