Volatiele rebound voor Ageas | Belegger.nl

Volatiele rebound voor Ageas

Door Nico Bakker op 11 jan 2019 om 12:20 | Views: 5.557

Volatiele rebound voor Ageas

Een klassieke neerwaartse breakout heeft zich de afgelopen weken afgetekend op de koersgrafiek van Ageas. In veel gevallen volgt na de breakout een pullback en thans zijn daarvan de eerste signalen zichtbaar. Dat betekent dat er koopkansen liggen voor de actieve belegger. 

We stippelen voor u derhalve de charttechnische route uit op de weekgrafiek.

Bodemvorming

Lange tijd bewoog Ageas in een gedegen uptrend die op enige afstand keurig begeleid werd door de stijgende SMA lijn. Eind vorig jaar werd wat topvorming zichtbaar rond 47+ waarna de SMA rond 42 neerwaarts doorbroken werd. De neerwaartse uitbraak lijkt thans op te drogen.

Wat opvalt zijn de witte candles van de afgelopen weken met lagere lows rond het steunniveau op 38,25. Deze week is er echter een grote witte candle met een hogere high in de maak, de swingteller staat aan het einde van de downserie op -9 en de RSI draait opwaarts vanuit dynamisch oversold gebied. Kortom, er zijn meerdere sterke signalen van bodemvorming. 

Pullback

Met de huidige rangen en standen is de Support (herstel) conditie nog niet valide op het Dashboard, maar charttechnisch is het beeld goed genoeg om een pullback richting de SMA lijn en voorliggende bodems rond 42 te verwachten.

Met een exit onder circa 37 is de Risk/Reward voldoende om bescheiden koopposities te overwegen. Al met al dus een prima koopkans voor de offensieve belegger. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.