Welke Amerikaanse aandelen zijn nu interessant? Goldman legt uit

Door Redactie op 14 januari 2019 10:45 | Views: 7.687

Welke Amerikaanse aandelen zijn nu interessant? Goldman legt uit

Als we op de geschiedenis mogen afgaan, belooft de Amerikaanse aandelenmarkt mooie winsten in 2019. Echter, het ene bedrijf heeft natuurlijk meer potentieel dan het andere. Strategen van Goldman Sachs vertellen in een note, waarover Bloomberg schrijft, waar de beste kansen liggen.

Als de S&P 500 20% daalt binnen een kwartaal, volgt er bijna altijd een rebound. En als we in de geschiedenis kijken naar vergelijkbare gevallen van dalingen laat in de cyclus, zien we potentieel voor een mooie opwaartse beweging, zeggen de Goldman-strategen onder leiding van David Kostin.

Eind december 2018 stond de index op de rand van een berenmarkt, na twee jaar van winsten. Later deed de hoop op een positieve uitkomst van de handelsbesprekingen en het dovish commentaar van de Fed de index weer opleven.

Hoge en stabiele marges

Welke bedrijven zijn in deze omgeving dan het overwegen waard? Volgens Goldman vooral ondernemingen met hoge en stabiele marges. Ook bedrijven met een sterke prijszettingsmacht (macht om de prijzen binnen de markt te bepalen) zijn beter bestand tegen stijgende inkoopkosten. Voorbeelden van dat soort bedrijven zijn National Instruments, Waters, VMWare en Idexx Laboratories.

Ook aandelen die de marges jaarlijks met 50 basispunten kunnen verhogen, zijn aantrekkelijk, stelt de zakenbank. Die ondernemingen zijn echter schaars in deze late cycle-omgeving. Denk dan aan Netflix, TripAdvisor, Expedia Group en Chipotle Mexican Grill.

Kwaliteitsaandelen

Volgens de strategen zijn kwaliteitsaandelen ook een juiste keus. Onder kwaliteitsaandelen verstaan zij aandelen met een betere return on equity dan de S&P 500, lage risico’s en sterke balansen. Voorbeelden hier van zijn Alphabet, Comcast, PepsiCo, Halliburton, BlackRock, Wells Fargo.

Zie ook: Deze dividendaandelen verslaan de S&P 500 door dik en dun

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.