Bogle's laatste waarschuwing voor beleggers | Belegger.nl

Bogle's laatste waarschuwing voor beleggers

Door Belegger.nl op 17 jan 2019 om 11:30 | Views: 10.704

Bogle's laatste waarschuwing voor beleggers

Woensdag overleed beursveteraan en oprichter van The Vanguard Group Jack Bogle. In zijn laatste grote interview met Barron's van afgelopen december waarschuwde hij beleggers over de bullmarkt.

Hij stelde dat beleggers zich zouden moeten voorbereiden op 2019 door de blootstelling aan aandelen te verlagen en de investeringen in defensieve strategieën, zoals obligaties, te verhogen.

"Ik zie wolken opdoemen aan de horizon, maar wanneer ze arriveren, weet ik niet. Een beetje extra voorzichtigheid zou geen overbodige luxe zijn. Als je je als beleggers eerst comfortabel voelde bij een verdeling van 70% aandelen en 30% obligaties, zou ik onder deze omstandigheden naar 60/40 gaan, of iets in die geest."

Niet proberen te timen

Bogle benadrukte dat beleggers nooit alles van tafel moeten halen en de markt proberen te timen. "Dat is echt een onzinnige strategie. Beter kunnen ze goed bedenken hoeveel risico ze nu precies willen lopen en hun portefeuille al dan niet wat defensiever inrichten. Ik zou me nu maar gaan voorbereiden."

Al voor de onrust van eind 2018, in april, gaf de beursveteraan te kennen niet eerder zulke volatiliteit te hebben gezien in zijn 66 jaar lange carrière. Voor de Dow Jones en de S&P 500 was 2018 het slechtste jaar sinds 2008. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.