Opheffen Chinese tarieven? Deze aandelen profiteren het meest | Belegger.nl

Opheffen Chinese tarieven? Deze aandelen profiteren het meest

Door Belegger.nl op 18 jan 2019 om 15:40 | Views: 10.637

Opheffen Chinese tarieven? Deze aandelen profiteren het meest

Geruchten dat Washington overweegt om de Chinese importtarieven op te heffen, zetten Wall Street donderdag op winst. Welke aandelen profiteren het meest als deze prognose uitkomt?

De Verenigde Staten zouden overwegen om de Chinese importtarieven op te heffen, om sneller tot een oplossing te komen in het handelsconflict met China, zo meldde The Wall Street Journal gisteravond. Dit leidde tot grote opluchting onder beleggers.

Risico ingeprijsd

Nu is het natuurlijk allerminst een gelopen race, maar eigenlijk zal elke deal tot een opluchtingsrally leiden, zo voorspelt Ben Laider, een vooraanstaand aandelenstrateeg bij HSBC op Cnbc. De markten hebben namelijk het risico van escalatie van het handelsconflict  ingeprijsd.

Vooral aandelen van bedrijven die gevoelig zijn voor stijgingen van de importtarieven zijn de afgelopen drie maanden fors onderuit gegaan. Zij zijn volgens Laider nu aantrekkelijk geprijsd, gelet op de toekomstige winst per aandeel.

Lijstje

Om te achterhalen welke aandelen het meest zullen profiteren als de VS de tarieven daadwerkelijk verlaagt, heeft Laider een selectie gemaakt van aandelen van Amerikaanse bedrijven die meer dan 20% van hun omzet uit China halen. Daarnaast heeft hij gekeken welke van deze aandelen qua rendement zijn achtergebleven in de afgelopen drie maanden en welke momenteel goedkoop zijn gewaardeerd wat betreft de toekomstige winst per aandeel.

Hier rollen diverse technologiebedrijven uit, waaronder Skyworks Solutions, Broadcom, Micron Technology en Marvell Technology Group. Ook bekende namen als Intel en Apple staan op de lijst, zoals de onderstaande tabel laat zien:
Alles hangt af van het verloop van de onderhandelingen tussen China en de VS. Beide landen spraken vorige maand een wapenstilstand af van negentig dagen. Beleggers volgen de ontwikkelingen op de voet. De onzekerheid leidde in het vierde kwartaal tot een koersval van 14% voor de S&P 500.

Riskante handel

Gezien deze volatiliteit is handelen in aandelen van bedrijven die het meest afhankelijk zijn van de handel met China een riskante aangelegenheid, zo waarschuwt HSBC. Als een handelsdeal uitblijft, kunnen de koersen van deze bedrijven opnieuw in elkaar klappen.

Dan zal de VS namelijk importtarieven van 25% opleggen op alle Chinese goederen. Dat kan volgens HSBC de winstgroei voor 2019 met 4,5 procentpunt drukken. Dat komt neer op een ruime halvering van de winstgroei ten opzichte van de huidige prognose.

Lees ook: 5 uit de gratie geraakte aandelen die 'oversold' zijn

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.