9 aandelen om te kopen in een volatiele markt

Door Belegger.nl op 7 februari 2019 13:00 | Views: 12.646

9 aandelen om te kopen in een volatiele markt

Aan onzekerheid geen gebrek op de wereldwijde beurzen. Het politieke gesteggel in Washington over de bouw van de grensmuur en de sluiting van de overheid, de handelsstrijd tussen de VS en China en tegenvallende economische cijfers maken het uitdagend om de beste aandelen te vinden om in te investeren. 

InvestorPlace zette in dat kader negen aandelen op een rij die beleggers ondanks de politieke onrust en marktvolatiliteit kunnen kopen om de stress te verlichten. 

1. Duke Energy

In onzekere tijden zijn de beste aandelen om in te beleggen te vinden in de nutssector. En binnen deze categorie valt Duke Energy op. Hoewel zoveel andere bedrijven vorig jaar geen momentum hebben gegenereerd, bood Duke een broodnodige verlichting voor beleggers.

Na het absorberen van een scherpe daling in januari, namen de aandelen tussen februari en december 2018 bijna 18% toe. Het aandeel behoudt dit momentum dit jaar, terwijl het ook een royaal dividendrendement van 4,2% uitkeert.

2. Verizon Communications

Volgende in lijn tussen de beste aandelen om in te investeren zijn telecommunicatiebedrijven. Net als de nutssector, kunnen consumenten niet meer zonder hun slimme apparaten en internetconnectiviteit. Bovendien betalen telecombedrijven meestal een knap dividend uit, dat onderdak en bescherming biedt tijdens onzekere tijden.

Verizon Communications heeft momenteel een dividendrendement van 4,5%. Bovendien is het vorig jaar ontsnapt aan de ergste volatiliteit, zelfs vergeleken met andere telecombedrijven. In 2018 steeg het aandeel met een respectabele 11%. Het beste van alles is dat Verizon een leider is in het opkomende 5G-netwerk. 

3. Campbell Soup

Voedingsbedrijven vertegenwoordigen ook een aantal van de beste aandelen om te kopen tijdens wispelturige marktfasen om een duidelijke reden; mensen moeten eten.

Het aandeel zakte meer dan 29% in 2018 en het feit dat de koers dit jaar met meer dan 5% is gestegen rechtvaardigt niet dat het bedrijf meteen in een lijst van aandelen komt om in te investeren. Maar de volatiliteit in het aandeel is mogelijk overdreven en het dividendrendement van 4% ziet er op dit moment erg aantrekkelijk uit.

4. Kirkland Lake Gold

Goud is de ultieme defensieve investering. Niet onderhevig aan centrale bankautoriteiten, blijft goud ongevoelig voor devaluatie. Ook kan goud in theorie elke valuta vervangen als een universeel geaccepteerde vorm van betaling en waarde.

Kirkland Lake Gold is een van de beste aandelen om in te investeren voor goudzoekers. Een hoogtepunt voor het bedrijf is de explosie van de omzet en winstgevendheid van de afgelopen jaren. Als gevolg hiervan zijn aandelen Kirkland dit jaar meer dan 23% gestegen. Als de goudprijzen door de angsthandel opnieuw stijgen is Kirkland zeker een aandeel om te overwegen.

5. H&R Block

Van de aandelen die op deze lijst staan, zal H&R Block beleggers waarschijnlijk het meest verbazen. Het komende belastingseizoen en de vele gesprekken over een wijziging van de belastingwetgeving zouden een katalysator voor het aandeel moeten zijn. Helaas is dat niet het geval. Sinds begin januari is het aandeel met bijna 6% gedaald. Wat is er aan de hand?

Terwijl president Donald Trump wel heeft aangedrongen op verandering van de belasting, is deze verandering niet gunstig voor een bedrijf als H&R Block. Eenvoudigere belastingregels zijn namelijk een doodvonnis voor een bedrijf dat gedijt op het eenvoudiger maken van complexe taken voor klanten.

In het digitale tijdperk zijn we echter getuige van een groeiende overgang naar contractwerk op de arbeidsmarkt. In wezen werken deze mensen voor zichzelf, wat een gecompliceerde belastingprocedure vereist. H&R Block presenteert risico's en vereist geduld, maar het is zeker een aandeel om in de gaten te blijven houden.

6. AMC Entertainment

In deze tijd van streamingvideo-diensten als Netlfix zou je verwachten dat bioscoopuitbaters zoals AMC Entertainment het moeilijk hebben. Het aandeel heeft het de afgelopen tijd dan ook niet best gedaan. Maar in perioden van ongerustheid is AMC echter een van de beste aandelen om in te investeren.

In de eerste plaats willen consumenten tijdens moeilijke tijden de dagelijkse realiteit even ontvluchten. AMC biedt die mogelijkheid niet alleen, het doet dat ook goedkoop in vergelijking met andere vormen van entertainment. 

7. Vector Group

Vector Group behoort tot het speculatieve deel van de aandelenlijst. Het aandeel biedt  blootstelling aan meerdere sigarettenmerken, evenals het merk e-sigaretten, Zoom E-Cigs.

Voorzichtige beleggers kunnen beter kiezen voor de traditionele namen: Philip Morris International, Altria Group of British American Tobacco. Beleggers die wel van wat risico houden zouden Vector echter kunnen overwegen.

8. Constellation Brands

In tegenstelling tot tabak is alcohol een meer geaccepteerde vorm van stressverlichting. In zowel persoonlijke als professionele functies is het nuttigen van een drankje gebruikelijk. Daarom is Constellation Brands een van de beste aandelen om op dit moment in te beleggen.

Wat nog belangrijker is dat Constellation Brands profiteert van demografische trends. Jongere mensen worden steeds meer aangetrokken tot likeuren en wijnen, gebieden waar Constellation Brands zich specialiseert. Dit consumentengedrag is vooral merkbaar bij vrouwen. Bovendien, wanneer jonge drinkers bier proberen, geven ze de voorkeur aan variaties van hogere kwaliteit en ook op dit gebied biedt Constellation expertise.

Ook heeft Constellation Brands een aanzienlijk belang in Canopy Growth. En als het gaat om stressverlichting, biedt cannabis volgens velen een uitkomst. 

9. Sturm Ruger

Als wapenfabrikant bevindt Sturm Ruger zich in meerdere controverses. Als een vorm van escapisme en stressmanagement is Sturm Ruger echter een van de beste aandelen om te kopen. Maar dat is niet de reden waarom beleggers het aandeel kunnen overwegen.

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat Trump en de Republikeinen een verrassende overwinning kunnen behalen in 2020. Een aanzienlijk deel van het Amerikaanse electoraat is echter dol op Trump, en nog meer, houdt van hun geweren. Elke dreiging voor het Tweede Amendement garandeert een piek in de verkoop van vuurwapens.

Lees ook: 'Volgende crisis kan sneller komen dan beleggers denken'

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.