Brentoil-bulls in beweging | Belegger.nl

Brentoil-bulls in beweging

Door Nico Bakker op 15 feb 2019 om 13:45 | Views: 2.293

Brentoil-bulls in beweging

Mooie swings sierden lange tijd de weekgrafiek van Brentoil tot er eind vorig jaar opeens een dikke zwarte streep zichtbaar werd: een koersdaling van ruim 42%. Uiteindelijk pakten beleggers de handschoen rond 50+ weer op en een rebound ging recent van start. 

Aangezien de trend op het Dashboard nog dalend is, hing het er even om de afgelopen weken toen de koers bleef steken bij 60 dollar. Nu de koers deze week hogere niveaus laat zien, zijn er nieuwe koopkansen voor offensieve beleggers. 

Hoofd-Schouder

De uptrend die vanaf 2017 de chart kenmerkte strandde eind vorig jaar rond 87+. Daarna volgde zeven weken van afdaling naar 60 waar enige consolidatie zichtbaar werd. Menig belegger viste toen reeds naar de bodem, maar opnieuw volgde een koersdaling die uiteindelijk op 50+ opdroogde.

Een opleving bracht de koers weer terug naar 60 waar de afgelopen weken opnieuw een stabilisatiefase zichtbaar was. Daarbij werd wel het 55 koersgemiddelde van de dagkaart opwaarts doorbroken (stippellijn) en de contouren van een Hoofd-Schouder patroon zijn zichtbaar. Wellicht een voorbode van een verdere stijging. 

Koopkansen

Nu er deze week een sterke witte candle zichtbaar is, de indicatoren positief noteren en de zijwaartse fase van de afgelopen weken opwaarts wordt doorbroken, ligt de weg vrij voor een verdere stijging richting 70.

Daar ligt mogelijk wat weerstand. Er is immers een cluster zichtbaar van de SMA liijn, de voorliggende bodems en de 50% Fibo van de laatste grote downswing. De Risk/Reward verhouding is wellicht wat matig, maar voor offensieve beleggers die een strak exit management hanteren ligt er een mooie koopkans.

Voor nu dus bezien of de oliebulls stand houden en een rit naar 70 dollar realiseren.

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.