9 dividendaandelen voor elke belegger | Belegger.nl

9 dividendaandelen voor elke belegger

Door Belegger.nl op 1 mrt 2019 om 08:30 | Views: 21.240

9 dividendaandelen voor elke belegger

Ongeacht waar we ons in de cyclus bevinden, het is altijd goed voor beleggers om zich te herinneren wat wel en wat niet werkte. In 2017 voorspelden kenners een moeilijk jaar, terwijl het tegenovergestelde gebeurde. In 2018 nam de langlopende stierenmarkt een adempauze en in het laatste kwartaal doken de beurzen onverwacht omlaag.

Maar met dividendaandelen hoeven beleggers gelukkig niet onder druk te staan om altijd winnaars te selecteren. InvestorPlace zette negen dividendaandelen op een rij die geschikt zijn voor elke type belegger. 

1. Johnson & Johnson

Als u van stabiele dividendaandelen houdt, dan is Johnson & Johnson de juiste keuze. Johnson & Johnson is een van de meest gerespecteerde bedrijven ter wereld, met activiteiten op het gebied van farmaceutische producten en medische apparaten. 

Momenteel bedraagt het dividendrendement van Johnson & Johnson zo'n 2,6%. Het aandeel is dit jaar tot nu toe bijna 10% gestegen. Tussen 1970 en het einde van 2016 bedroeg het jaarlijkse rendement gemiddeld bijna 15%. Bovendien kende het aandeel slechts 13 keer een verliesjaar, wat betekent dat de aandelen 72% van de tijd stijgen.

2. Wells Fargo & Co

Wells Fargo & Co was verwikkeld in een grote controverse die de hele financiële en zakelijke gemeenschap schokte. In wezen gaf de bankreus toe meer dan twee miljoen valse rekeningen te hebben gecreëerd om aan de ambitieuze verkoopdoelstellingen te voldoen.

Vanuit financieel oogpunt is Wells Fargo echter een beleggingskans. Als het huidige positieve momentum blijft bestaan, zullen de aandelen het jaar in het zwart eindigen. Het belangrijkste is dat Wells Fargo het grootste dividendrendement van de 'grote vier' uitkeert van bijna 3,7%. 

3. Exxon Mobil

Exxon Mobil is een vreemde naam om op een lijst met beste dividendaandelen te zetten. Energie is nauwelijks de meest consistente sector. Maar sinds de instorting van de olieprijs in 2014 hebben de oliebedrijven hun activiteiten vernieuwd en zich ontdaan van niet-productieve activa.

Tegenwoordig zijn Exxon Mobil en de oliegemeenschap afgeslankt en beter voorbereid op wat de toekomst te bieden heeft. Met andere woorden, Exxon Mobil heeft zijn veerkracht bewezen. Een beleggers kunnen het dividendrendement van ongeveer 4,1% met vertrouwen kopen.

4. Duke Energy Corp 

Duke Energy is momenteel een van de beste dividendaandelen met een rendement van meer dan 4%. Hoewel het iets risicovoller is dan andere conservatieve dividendspelers, heeft Duke Energy de juiste balans tussen stabiliteit en inkomen. Het bedrijf lijkt ook klaar voor een geweldig jaar. In zijn huidige vorm is het bedrijf het op zeven na grootste nutsbedrijf in de Verenigde Staten. Bovendien heeft het management veel van zijn kolencentrales gesloten en richt het zich op aardgas en schonere energiebronnen.

5. AT&T

Tussen 1984 en 2016 bedroeg het jaarlijkse rendement van AT&T gemiddeld meer dan 13% en verloor het aandeel slechts acht keer van de 33 jaren. In ruim 70% van de gevallen is AT&T een winnaar. Daarnaast biedt het telecomconcern een dividendrendement van maar liefst 6,5%.

6. Welltower

Welltower is een vastgoedbeleggingsfonds gespecialiseerd in ouderenzorg en -voorzieningen. Er zijn bijna geen andere bedrijven te bedenken waar de inkomsten vrijwel gegarandeerd zijn. Hoewel Welltowers marktprestaties enigszins schokkerig waren, heeft het bedrijf op lange termijn gestage investeringen gedaan.

In de afgelopen tien jaar hebben de aandelen bijna 48% gewonnen. Natuurlijk mogen beleggers ook het dividendrendement niet vergeten, dat voor Welltower uitkomt op ongeveer 4,7%.

7. Blackstone Group

Aan de speculatieve kant van de dividendaandelen, hebben we Blackstone Group. Als u de investeerder alleen zou beoordelen op basis van de prestaties van dit jaar, zou Blackstone helemaal niet riskant lijken. Het aandeel is dit jaar bijna 11% gestegen, wat het een solide presteerder maakt. Het dividendrendement bedraagt zo'n 6,4%. 

8. Kimco Realty Corp

Investeringen in retailvastgoed zijn een riskant spel is. De belangrijkste factor is e-commerce. Waarom in het verkeer zitten en in rijen wachten wanneer u gemakkelijk kunt winkelen bij Amazon. 

Toch zijn er sommige detailhandelssectoren waar Amazon moeite mee heeft. De meeste mensen vinden het bijvoorbeeld handiger om hun kleding in een fysieke kledingwinkel te passen dan online te gokken op de juiste maat. Bovendien bieden sommige winkelmerken betere prijzen of een betere ervaring dan Amazon. Denk aan Wal-Mart, Costco en Best Buy. 

Een retailvastgoedfonds die zich richt op sterke merken heeft misschien een kans. Kimco Realty is zo'n bedrijf met populaire winkelmerken in de portefeuille. Bovendien bevindt een groot deel van hun panden zich op lucratieve markten. Het dividendrendement van het bedrijf bedraagt ongeveer 6,3%. 

9. Sotherly Hotels

Dankzij nieuwe technologieën worden traditionele industrieën op de proef gesteld. Denk aan taxi-apps als Uber of Lyft. Een soortgelijke omwenteling kan optreden in de hotelsector, dankzij apps zoals Airbnb. Om te overleven in deze sector, heb je een nieuwe aanpak nodig. Sotherly Hotels heeft misschien de magische formule. Het bedrijf is grotendeels gecentreerd in de zuidelijke regio van de VS en biedt een authentieke, unieke ervaring voor haar gasten.

Blijkbaar willen de meeste millennials dat merken authentieker zijn, en Sotherly Hotels springt daar op in. Klanten worden verwelkomd als lid van een gemeenschap, niet als een kamernummer. Bovendien zit voormalig NFL-ster Herschel Walker in de raad van bestuur. Ondanks de zware opgave gezien de vele veranderingen in de horeca- en dienstensector is Sotherly Hotels met een dividendrendement van 7,8% het overwegen waard.

Lees ook: 20 dividendaandelen met ruimte voor verhogingen

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.