9 waardeaandelen voor wanneer het moeilijk wordt | Belegger.nl

9 waardeaandelen voor wanneer het moeilijk wordt

Door Belegger.nl op 6 mrt 2019 om 14:55 | Views: 11.536

9 waardeaandelen voor wanneer het moeilijk wordt

Het winstseizoen in het vierde kwartaal bevestigde waar beleggers al bang voor waren: dat de winst- en omzetgroei voor Amerikaanse aandelen uiteindelijk afnemen. Analisten voorspellen dat de winstgroei van S&P 500-bedrijven zal terugvallen van 8,9% in 2018 tot 4,9% in 2019. 

In een moeilijker economisch klimaat verleggen veel beleggers hun aandacht van groeiaandelen naar waardeaandelen, die in de bullmarkt aanzienlijk slechter presteerden. In een economische cyclus die volwassen wordt, presteren waardeaandelen historisch gezien echter beter dan groeiaandelen.

U.S. News zette negen waardeaandelen op een rij die volgens de analisten van Bank of America behoren tot de beste aandelen om te kopen in een moeilijke groeiomgeving.

1. American Airlines Group

Volgens analist Andrew Didora lag de omzetverwachting voor het eerste kwartaal, die American Airlines onlangs afgaf, boven zijn verwachting. De gemiddelde toekomstige koers-winstverhouding van de S&P 500 bedraagt momenteel ongeveer 16. Volgens Bank of America wordt American Airlines verhandeld tegen slechts 5,4 keer de verwachte toekomstige winst. De bank heeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 42 dollar. 

2. Capital One Financial Corp.

Analist Kenneth Bruce stelt dat Capital One Financial een beter vierde kwartaal heeft gehad dan de tegenvallende resultaten suggereren. De winst van het bedrijf viel lager uit dan verwacht en de kosten stegen met 10%, maar volgens Bruce zien de aandelen er goedkoop uit gezien de winstgroei en het totale rendementspotentieel.

De recente krediettrends waren bemoedigend en Bruce zegt dat er ruimte is voor bescheiden toename van de koers-winstverhouding vanaf het huidige niveau van slechts 6,5. Het aandeel biedt volgens de analist een opwaarts potentieel van minstens 25%. Hij heeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 106 dollar. 

3. Micron Technology

Volgens analist Simon Woo focussen investeerders van Micron Technology zich te veel op cycli in de vraag naar geheugenchips en niet genoeg op de uiterst winstgevende activiteiten van het bedrijf. Ondanks macro-economische zorgen en het vooruitzicht van een lagere winst en omzet op kwartaalbasis, blijven de indrukwekkende brutomarges van Micron binnen het bereik van 50%.

Een einde aan de handelsoorlog zou ook een positieve katalysator op korte termijn voor het aandeel kunnen zijn. De aandelen worden verhandeld tegen slechts 5,4 keer de toekomstige winst. Dat is de laagste waardering op deze lijst van waardeaandelen. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 50 dollar voor Micron Technology.

4. Mylan

De aanvragen voor generieke (merkloze) geneesmiddelen in de VS bereikten hun hoogtepunt in januari 2018 en de fabrikant van generieke geneesmiddelen Mylan is goed gepositioneerd om te profiteren van een stabilisatie van de prijzen in de komende jaren.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft onlangs de generieke versie van GlaxoSmithKline (GSK), astmadrug Advair van Mylan, goedgekeurd, die 1,4 miljard dollar aan jaarlijkse Amerikaanse verkopen vertegenwoordigt. Het aandeel wordt verhandeld tegen slechts 6,3 keer de toekomstige winst. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 34 dollar voor Mylan.

5. NRG Energy

NRG is een energieleverancier met activiteiten in het noordoosten van de Verenigde Staten en Texas. Analist Julien Dumoulin-Smith verwacht dat NRG-beleggers kunnen profiteren van het agressieve aandeleninkoopprogramma, terwijl het bedrijf doorgaat met zijn transformatieplan. NRG heeft activa verkocht om haar balans te versterken en volgens Dumoulin-Smith zal dat een positieve katalysator voor beleggers zijn.

NRG-aandelen worden verhandeld tegen slechts 6,1 keer de toekomstige winst. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 43 dollar voor NRG.

6. Prudential Financial

Volgens analist Jay Cohen is verzekeringsgigant Prudential een marktleider in de snelgroeiende markt voor pensioen-risicovermindering.

Cohen stelt dat de binnenlandse activiteiten van Prudential solide zijn, terwijl de internationale activiteiten in Japan groeipotentieel bieden. Stijgende rentes zouden de winstgevendheid in de toekomst moeten helpen, en Cohen verwacht dat Prudential de geduldige aandeelhouders zal blijven belonen met indrukwekkende kapitaalrendementen.

Naast een aantrekkelijk dividendrendement van 4,3% hebben de aandelen een koers-winstverhouding van slechts 6,7 keer de toekomstige winst. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 110 dollar voor Prudential.

7. United Continental Holdings

Net als American Airlines had United Continental volgens analist Didora over het algemeen een sterk vierde kwartaal en is het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd.

De groei van de omzet per beschikbare stoel per kilometer van 5% in het vierde kwartaal was een aangename verrassing. Didora verwacht dat United Continental in staat zou moeten zijn om een winst per aandeel in 2019 te behalen van tussen 10 en 12 dollar, zelfs als de groei van de omzet per eenheid aan de onderkant van de range - van 0 tot 3% - uitkomt.

De aandelen worden verhandeld tegen 6,8 keer de toekomstige winst. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 90 dollar voor United Continental.

8. Viacom

Sommige beleggers zien Viacom als een valkuil, gezien de overgang van het kabel-tv-model naar het streamingvideomodel. Volgens analist Jessica Reif levert het meest recente kwartaal van Viacom echter ook bewijs dat de business van het bedrijf redelijk stabiel is, gezien de extreem pessimistische waardering van het aandeel.

Volgens de analist beschikt Viacom over de middelen voor grote overnames om de groei te stimuleren. Viacom wordt verhandeld tegen 6,5 keer de toekomstige winst. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 39 dollar voor het aandeel.

9. Valero Energy Corp.

Olieraffinaderijen als Valero zijn rendabeler wanneer de olieprijzen laag zijn. Dat is waarschijnlijk de reden dat een onverwachte daling van de ruwe prijzen in het vierde kwartaal resulteerde in een geweldig kwartaal, waarin het bedrijf de verwachting van de winst per aandeel met meer dan 100% wist te overtreffen.

Analist Doug Leggate verwacht dat de prijs van ruwe olie zal worden 'verankerd' in een relatief klein bereik van tussen 50 en 70 dollar per vat, tot ten minste 2024. De koerswinstverhouding van Valero bedraagt slechts 6,5 keer de toekomstige winst. Bank of America heeft een koopadvies en een koersdoel van 126 dollar voor Valero.

Lees ook: 9 dividendaandelen voor elke belegger

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.