Dips bij BAM zijn koopkansen

Door John Beijer op 10 april 2019 14:20 | Views: 7.502

Dips bij BAM zijn koopkansen

Het is vandaag een belangrijke dag voor de markten met de ECB-vergadering op de agenda en een ingelaste vergadering van de EU in Brussel om te overleggen over een mogelijk uitstel van de Brexit. 

Als we beginnen bij de eerste, dan verwacht men dat Mario Draghi wat hints gaat geven over het verder stimuleren van de markten. Want de inflatiedoelstellingen worden bij lange na niet gehaald en de zorgen rondom de handelsoorlog en Brexit zetten ook de groei in Europa onder druk.

Vizier op Europa

Trump richt zijn vizier nu niet meer alleen op Azië, maar ook Europa moet het nu ontgelden met extra importheffingen. Een deal tussen de VS en China laat vooralsnog nog op zich wachten, maar dit was wel de trigger in mijn ogen waarop de markten fors zijn opgelopen in 2019. 

Als er een echte deal naar buiten komt, kunnen we verder omhoog. Nu Trump meteen weer zijn vizier op Europa richt, betekent dit dat ook de Eurozone met de VS om de tafel zal moeten. 

Autosector

Met name de autosector in Europa zou gebaat zijn met een keiharde deal tussen de VS en Europa. Nu zien we dat vooral de Duitse autosector het zwaar heeft en nog niet echt kan aantrekken. Indirect zal dit ook een boost geven voor een aandeel als TomTom wat natuurlijk nauwe banden heeft met de autosector en gebaat is bij hogere sales.

 

AEX

Het technische plaatje van de AEX is neutraal. Op de daggrafiek hebben we steun op 558 en weerstand op 563. In deze trading range zien we de AEX al een aantal dagen bewegen. Het is dus wachten op een uitbraak onder of boven deze niveaus. 

Wat ik wel zie, is dat er richting de AEX 550 nog een gap ligt. Een terugval zou een mooi signaal zijn om daar wat calls op te pikken. Immers, u kent mijn visie, de AEX mag op weg naar 573 deze zomer. 

Galapagos en ASML

Galapagos heeft ruimschoots mijn koersdoel behaald en zou nu een stapje mogen terugzetten richting de 102 á 103 euro, daar liggen weer longkansen. 

Een ander fonds wat terug mag vallen door winstnemingen is ASML. Vanmorgen kwam de Taiwanese chipmaker TSMC met het bericht dat de omzet in maart flink is gedaald. Haar grootste klant is Apple en er was een fout met chemicaliën. Dit is dus wel iets specifieks, maar toch verwacht ik, als ik kijk naar onze systemen, dat ASML terug mag naar 172 euro.

BAM

De bouwsector is natuurlijk nauw verbonden met de economie en momenteel is de bouwsector enorm booming. Probeert u maar eens een kleine verbouwing aan uw huis te doen en u zult geen aannemer vinden die de komende 3 maanden tijd heeft. 

BAM is geteisterd door een aantal heel negatieve zaken, bijvoorbeeld het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport en het uit de hand lopen van de budgetten van de zeesluis bij IJmuiden. Dat project is met bijna 2 jaar vertraagd en BAM moet hierdoor tientallen miljoenen afschrijven. 

De huizensector is echter booming en hier profiteert BAM nu momenteel volop van. Ook is men dichtbij opdrachten in Australië en zien we in Europa ook steeds meer klussen richting BAM gaan. 

Extra positief is aan dit verhaal is dat deze nieuwe opdrachten ook tegen veel betere marges worden binnengehaald. Dit zal de winst een flinke boost geven in de komende kwartalen. 

 

Mooie koopmomenten

Technisch gezien hebben we weerstand op 4,15 euro. We moeten niet vergeten dat het aandeel begin januari nog onder de 2,50 stond. Kortom, er is al een forse rally gemaakt. Toch ga ik mijn koersdoel verhogen naar 5,30 euro. Dips door winstnemingen zijn in mijn ogen mooie koopmomenten.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.