DAX-index biedt flink potentieel | Belegger.nl

DAX-index biedt flink potentieel

Door Nico Bakker op 12 apr 2019 om 13:55 | Views: 3.695

DAX-index biedt flink potentieel

Dagelijks doen wij verslag van de koersontwikkelingen van de DAX-index. Zowel op intraday, dag- als weekbasis nemen we de index onder de loep. We krijgen er dan ook veel vragen over.

De afgelopen weken beweegt de koers rond een belangrijk kantelpunt rond 12.000 punten. We bekijken de mogelijkheden voor trendbeleggers op het Duitse speelveld.

Achterblijver

2019 is een prima jaar voor de Duitse index, zo lijkt het als we naar de stijging kijken ten opzichte van begin januari. Maar schijn bedriegt. Ten opzichte van andere indices, waaronder de AEX, blijft de index van onze oosterburen wat achter.

Of betekent dat juist dat er nog flink wat potentieel ligt? Dat is wellicht een kwestie van interpretatie.

Charttechnisch is het plaatje in ieder geval positief en de opwaartse beweging is intact. Vanaf de bodem op 10.279 punten ging een rebound van start in een patroon van hogere toppen en hogere bodems.

Daarbij werd recent een bodem geplaatst op krap 11.300 punten. En vorige week brak de index boven de voorliggende top, de SMA en de oude bodemzone van 2018.

Overgangsfase

In ons Dashboard systeem krijgt de rebound nu een vervolg en is de Up-conditie valide. De koers beweegt immers boven de 55 SMA en de indicatoren staan in de plus.

Na het passeren van de magische 12.000 punten zone ligt er aardig wat ruimte tot grofweg 13.000 punten, waar de volgende significante weerstandzone ligt.

Zolang de swingteller positief telt, ligt een voortzetting van het opwaartse patroon voor de hand en kunt u bestaande koopposities aanhouden. De daily SMA is daarbij een prima hulplijn (stippellijn).

Al met al gaan de bulls dus aan de leiding, waarbij het veld open ligt richting 13.000 punten. Pas onder 11.500 komt het positieve plaatje ernstig in gevaar.

 

DAX-Weekgrafiek

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.