8 dividendaandelen voor als de inkoopmanie afneemt

Door Belegger.nl op 17 april 2019 15:00 | Views: 13.334

8 dividendaandelen voor als de inkoopmanie afneemt

Het inkopen van eigen aandelen door bedrijven staat hoog op de agenda van verschillende Democratische presidentskandidaten. Als deze praktijk ooit beperkt of verboden wordt, verwachten de analisten van Goldman Sachs dat de dividendgroei vrijwel zeker zal toenemen.

Iedere beperking wat betreft buybacks zal de aantrekkingskracht van dividendaandelen alleen maar verhogen, zo schrijft Investopedia op basis van een rapport van Goldman.

Outperformen dividendgroeiaandelen

De zakenbank stelde daarnaast te verwachten dat dividendgroeiaandelen zullen outperformen bij een stabiele economische groei met bescheiden rendementen op korte termijn. "Een groter deel van het rendement zal uit dividenden komen."

Reality Shares, een belegingsstrategiefirma en ETF-beheerder, richt zich vooral op dividendaandelen. Het bedrijf beveelt er acht aan: 

Reality Shares gebruikt verschillende data om aandelen te vinden met een veilige financiële basis en groeimogelijkheden. Voorbeelden hiervan zijn: winstgroei in de afgelopen twaalf maanden, verandering in dividend in de afgelopen vijf jaar, de verhouding tussen uitgaven voor terugkopen en voor dividenden, en de vrije kasstroom.

Abbvie, Broadcom en JPMorgan Chase

Bovengemiddelde dividendrendementen, verantwoorde uitbetalingsratio's en de snelst verwachte dividendgroei tot 2020 zijn de criteria die Goldman Sachs hanteert bij het kiezen van de 50 aandelen in hun mandje van groeidividendaandelen.

Vijf van de acht door Reality Shares aanbevolen aandelen behoren ook tot de 50 aandelen in Goldman's dividendmandje, te weten: AbbVie, Broadcom, Comerica, Phillips 66 en JPMorgan Chase.

Groeiers

Verwacht wordt dat het gemiddelde aandeel in dit mandje tussen 2018 en 2020 een dividendgroei van 10% zal realiseren tegen een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 6% voor de S&P 500. De voorspelde CAGR's voor de vijf aandelen zijn: 12% voor AbbVie, 30% voor Broadcom, 27% voor Comerica, 12% voor Phillips 66 en 25% voor JPMorgan Chase.

K/W van 12, tegenover 18 in de S&P 500

Om de opmerking van Goldman dat dividendgroeiaandelen te laag geprijsd zijn kracht bij te zetten: de gemiddelde verwachte koerswinstverhouding van het dividendmandje van de bank is 12 keer de verwachte winst in de komende twaalf maanden, tegenover 18 keer voor de S&P 500-aandelen.

Voor de vijf aandelen die ook door Reality Shares worden aanbevolen zijn de K/W-ratio's: 10 keer voor AbbVie, 13 keer voor Broadcom, 10 keer voor Comerica, 12 keer voor Phillips 66 en 11 keer voor JPMorgan Chase.

Geen systeem is waterdicht

Ondanks de aanbevelingen van Goldman Sachs en Reality Shares is geen enkel systeem waterdicht. Het is moeilijk om dividendverloop te voorspellen. Bovendien zijn projecties van dividendgroei ook gebaseerd op voorspellingen van de toekomstige prestaties van bedrijven, die al dan niet kunnen uitkomen.

Zie ook: De 7 aandelen met de hoogste ratings op Wall Street

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.