10 S&P 500-aandelen om de winststorm uit te zitten | Belegger.nl

10 S&P 500-aandelen om de winststorm uit te zitten

Door Belegger.nl op 18 apr 2019 om 07:45 | Views: 4.667

10 S&P 500-aandelen om de winststorm uit te zitten

Het winstseizoen is in volle gang, en hoewel het verre van rampzalig is, is het tot nu toe ook geen reden voor een groot feest.

Goldman Sachs, J B Hunt Transport Services en Lennar misten alle drie de verwachtingen. En aangezien deze bedrijven grote namen zijn uit een breed spectrum van sectoren, zou dit een voorbode kunnen zijn van meer teleurstellingen.

Er zijn echter nog steeds aandelen te koop die goed gepositioneerd zijn voor een groei die de marktverwachtingen zal overtreffen, aangedreven door solide resultaten.

Investorplace maakte een overzicht van tien S&P 500-aandelen die de beste kans bieden om tegenwind van tegenvallende resultaten het hoofd te bieden.

1. United Parcel Service (UPS)

De winst over het eerste kwartaal die UPS naar verwachting over enkele dagen rapporteert, zal lager zijn dan vorig jaar. De winst over het volledige jaar zal naar verwachting ook dalen.

Door de stijgende brandstofkosten en het feit dat webwinkelgigant Amazon.com zelf meer van zijn eigen bezorgwerk wil doen en door de perceptie van een algemene economische groeivertraging die zorgt voor een krimpende vraag naar bezorgdiensten, zijn beleggers begrijpelijkerwijs bezorgd over UPS.

Voor volgend jaar wordt echter winstherstel voorzien bij een gestage omzetgroei. Dit maakt UPS met een geprojecteerde koers-winstverhouding van 13,8 keer de verwachte winst een koopje.

2. Rockwell Automation

Beleggers die op zoek zijn naar goedkope S&P 500-aandelen denken niet snel aan Rockwell Automation. Het aandeel is alles behalve goedkoop, zowel in verhouding tot behaalde winsten als toekomstige winsten.

Het aandeel is echter nooit bijzonder goedkoop geweest. En dat hoeft het ook niet te zijn. Ongeacht de ratio's kan de markt de toekomst van het bedrijf onderschatten. Dit jaar zou een cruciaal moment kunnen zijn voor de industriële productie. Het 5G-netwerk wordt opgezet en fabriekseigenaren beginnen eindelijk de voordelen van automatisering te omarmen.

Het is een trend die precies past bij Rockwell Automation. Het bedrijf is gespecialiseerd in de combinatie van technologie, kunstmatige intelligentie, productie en software. Elke vorm van verbetering in het wereldwijde handelslandschap zou precies het duwtje kunnen zijn dat Rockwell nodig heeft.

3. Hewlett Packard Enterprise

HP Enterprise is de op de zakelijke markt gerichte helft van het oude HP. De aandelen gingen in 2015 goed van start, maar beleggers vreesden dat de zakelijke tak grotendeels de explosie van cloud computing zou missen.

HP Enterprise kende een vrij moeilijk 2017 en is daar nog niet helemaal overheen. Overdiend: HPE is toonaangevend in de hybride cloud, en het bedrijf kondigde onlangs samenwerkingsverbanden aan met Google om het gebruik van hybride cloud-oplossingen te vereenvoudigen.

HPE-aandelen worden verhandeld tegen een zeer betaalbare 9,5 keer de verwachte winst.

4. Kellogg Company

De meeste voedingsconcerns kregen grote klappen in 2018 door stijgende leverings- en grondstofkosten, waardoor de relatief kleine marges zwaar onder druk kwamen te staan. De transportkosten zijn nog steeds fors, maar de sector heeft nu wel grip gekregen op de inefficiënties. Voor Kellogg betekent dat het afstoten van gevestigde merken, waaronder Keebler en Famous Amos.

De markt reageert positief. Na het bereiken van de bodem in maart heeft het aandeel Kellogg een belangrijke dalende weerstandslijn gebroken en beweegt het zich nu weer boven het 100-daags voortschrijdend gemiddelde.

5. Gap

De kaalslag in de retailsector is nog steeds in volle gang, en met name de trendy kledingtak is hard getroffen. Gap is geen uitzondering. Het bedrijf is echter ook onevenredig hard geraakt toen zijn merken uit de mode raakten.

Het lijkt erop dat het aandeel een harde bodem heeft bereikt op 24 dollar en een beweging naar boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde van 26,90 dollar zou precies de katalysator kunnen zijn die de stieren nodig hebben.

6. Intel

Rivaal Advanced Micro Devices (AMD) heeft twee jaar geleden vooral Intel getroffen met de onthulling van zijn Ryzen-processor die kon concurreren met de CPU's van Intel, tegen een fractie van de kosten. In de tussentijd heeft de ontdekking van een aantal beveiligingsfouten in Intel-chips de reputatie van het concern aangetast. Geruchten over de dood van het bedrijf zijn echter sterk overdreven.

Intel was als marktleider lui en nonchalant geworden, maar reageerde met volle kracht op de eigen blunders en de dreiging van concurrentie. De koerswinst van 30% sinds oktober vorig jaar spreekt boekdelen over hoe de markt die inspanning beoordeelt.

Ondanks de opmars is het aandeel Intel nog steeds goedkoop in vergelijking met de meeste andere S&P 500-aandelen, met een koers-winstverhouding van slechts 12 keer de verwachte winst.

7. Omnicom Group

Omnicom Group is een media-, marketing- en communicatiebedrijf. Omnicom beheerst met name de kunst van het combineren van online en offline inspanningen om de verkoopcijfers van klanten te maximaliseren.

Belangrijker nog: de vraag naar dit soort diensten zal in de toekomst alleen maar groeien. Hoewel dit jaar voor Omnicom nog niet zo best zal zijn, wordt verwacht dat het bedrijf volgend jaar weer op het groeipad komt.

8. Colgate-Palmolive

Vorig jaar was bijzonder moeilijk voor Colgate-Palmolive. Het aandeel kelderde van het hoogtepunt tot het dieptepunt van 2018 met 24%, om tal van redenen. Consumenten kozen voor alternatieven voor de producten en merken van het concern. Sommige kenners verwachten dat 2019 niet beter zal zijn, en voorzien een verdere vertraging van de groei.

De algemene markt denkt er echter anders over. Na het bereiken van een dubbele bodem rond 57 dollar vorig jaar, is het aandeel erin geslaagd zich een weg te banen tot boven het hoogtepunt van september rond 68 dollar. En er is nog steeds ruimte om verder te stijgen naar de piek van begin 2018.

9. Twitter

Er was een tijd dat het niet duidelijk was of Twitter zou overleven en in staat zou zijn om winst te maken. Het platform heeft echter bewezen dat de critici ernaast zaten, en heeft sinds 2014 de winst elk jaar zien groeien. De verwachte winst voor dit jaar is 86 dollarcent per aandeel, maar analisten hebben de winst van het bedrijf onderschat.

Het aandeel is lonend, maar niet zo consistent. Na een grote rally in 2017 en begin 2018 viel het terug. Er heeft zich een horizontaal plafond gevormd rond de koers van 35 dollar, maar na het vormen van een bodem rond 26 dollar in oktober begon het aandeel hogere dieptepunten te maken. Het lijkt erop dat de kopers anticiperen op een uitbraak, maar nog steeds wachten op de juiste katalysator.

10. T. Rowe Price Group

Het beleggingsfonds T. Rowe Price Group heeft weliswaar een futloos jaar, maar beleggers kijken al vooruit naar de verwachte omzetgroei van 4,7% over 2020 en verbeterende winst: van een voorziene 7,05 dollar per aandeel dit jaar tot 7,42 dollar in 2020.

Nadat het aandeel in 2018 van een hoogtepunt van rond 124 dollar naar een dieptepunt rond 85 dollar werd gestuurd, hebben beleggers de koers in een rechte lijn helemaal teruggeduwd naar 105 dollar. Er is nog veel meer ruimte terug te winnen en er is genoeg momentum.

Niet al deze bedrijven zijn geliefd bij de media of beleggers, maar dat is juist goed. Soms zijn het de minder gevolgde namen die uiteindelijk het meest opleveren.

Lees verder: 8 dividendaandelen voor als de inkoopmanie afneemt

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.