'Unilever aangename verrassing'

Door Belegger.nl op 18 april 2019 15:00 | Views: 3.977

'Unilever aangename verrassing'

Donderdag kwam Unilever met een ‘trading update’ over het eerste kwartaal. De IEX Beleggersdesk noemt die ‘prima’ en wijst ook op de verhoging van het kwartaaldividend als mooie meevaller. 

“Unilever presteert licht boven verwachting”, schrijft Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. “De omzet, gecorrigeerd voor de verkoop van het Spreads-onderdeel, pakt duidelijker wat hoger dan verwacht.”

Prijsverhogingen

"De verbetering voor een deel tot stand dankzij prijsverhogingen deels dankzij hogere verkopen. Vooral de opkomende markten sprongen eruit."

“De grote groeier binnen Unilever is de divisie Home Care, maar ook Beauty & Personal Care presteerde goed. De divisie Foods & Refreshment bleef wat achter, maar in deze hoek doet Unilever veel overnames en we moeten ook rekening houden met de verkoop van Spreads.

Dividend in de tas

De verhoging van het dividend is een meevaller, stelt de analist. “Beleggers krijgen pas bij de halfjaarcijfers een duidelijker idee van hoe het bedrijf ervoor staat, maar een 6% hoger kwartaaldividend van 0,41 euro zit alvast in de tas.” 

Koopadvies ING

ING was positief over de cijfers en benadrukte vooral de hoger dan verwachte onderliggende omzetgroei. ING handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 57,38 euro.

Kenners van RBC zijn ook optimistisch, maar plaatsen ook wat vraagtekens bij de update. “Het bedrijf roept zelf altijd dat onderliggende omzetgroei een topprioriteit is. In de richtlijnen over 2019 houdt Unilever echter rekening met een omzetgroei die aan de onderkant uitkomt van de afgeven bandbreedte van 3 tot 5%.”

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.