De favoriete sectoren van ABN AMRO MeesPierson | Belegger.nl

De favoriete sectoren van ABN AMRO MeesPierson

Door Belegger.nl op 25 apr 2019 om 14:00 | Views: 4.935

De favoriete sectoren van ABN AMRO MeesPierson

ABN AMRO MeesPierson is negatiever geworden op de sector consumptiegoederen en energie. Op de sectoren informatietechnologie en communicatiediensten is de private bank juist positiever geworden. Op algemeen niveau herhaalt de bank haar voorkeur voor aandelen tegenover obligaties. 

De sectoren informatietechnologie en communicatiediensten krijgen een adviesverhoging van neutraal naar overwogen.

Aanzienlijke outperformance IT

Ralph Wessels, Hoofd Beleggingsstrategie bij ABN AMRO MeesPierson, licht de visiewijzigingen toe: "De IT-sector in zijn geheel liet het afgelopen jaar een aanzienlijke outperformance zien, waarbinnen de subsector software & diensten het zelfs nog beter deed. Ondernemers blijven investeren in digitalisering en de vooruitzichten van halfgeleiders zijn verbeterd. Het lijkt erop dat de IT-sector minder afhankelijk is van de economische cyclus."

"Ook over de sector communicatiediensten zijn we positiever. Ondanks de lage economische groei in 2019 verwachten we dat deze sector het goed blijft doen, onder meer dankzij de prestaties van de door Amerikaanse spelers gedomineerde subsector Interactieve Media & Entertainment. Steeds meer bedrijfsactiviteiten en entertainment verschuiven namelijk naar een online omgeving."

"Ook de digitalisering van het bedrijfsleven en gunstige omstandigheden voor gaming spelen een rol bij onze positieve visie op communicatiediensten. Bovendien is de schuldenlast in deze sector lager dan voor de aandelenmarkt als geheel, wat ruimte biedt voor aandeleninkoopprogramma's."

Sector consumptiegoederen in zwaar weer

De visie op consumptiegoederen wordt verlaagd van neutraal naar onderwogen. De sector heeft het zwaar doordat de consument minder loyaal is aan specifieke merken en zijn geld op andere manieren besteedt, waardoor bedrijven in deze sector meer investeren in marketing, e-commerce en productinnovatie. Margedruk in combinatie met hoge waarderingen maakt dat de bank beleggers de suggestie doet hun belang in de sector te verlagen. 

Voor de energiesector verlaagt de bank de visie van overwogen naar neutraal. Reden daarvoor is dat de olieprijs in 2019 is hersteld en op het huidige niveau relatief in overeenstemming is met de prognoses van de bank voor het hele jaar. De positie in goud kan juist gehandhaafd worden, stelt de bank. De onderwogenopinie voor obligaties werd herhaald. 

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.