Ahold Delhaize langs rand van afgrond | Belegger.nl

Ahold Delhaize langs rand van afgrond

Door Nico Bakker op 10 mei 2019 om 11:55 | Views: 10.926

Ahold Delhaize langs rand van afgrond

Nadat ik vorige week Ahold Delhaize reeds behandeld heb als potentiële koopkandidaat, verdient het aandeel deze week weer onze aandacht want na de opleving vorige week balanceert de koers thans langs de rand van de afgrond.

Het komt er nu op aan voor de bulls. 

Correctiefase

Waar staan we nu? Na de sterke klim naar 23+ ging het de afgelopen weken rap bergafwaarts. Op dit moment is de correctiefase valide op het Dashboard. De koers beweegt rond de sterk stijgende weekly SMA lijn, maar onder de daily SMA (stippellijn), spanningsmeter RSI noteert rond de middenlijn en de swingteller staat in de min.

De bulls leken aanvankelijk de trend nieuw leven in te blazen, maar thans staat de uptrend zwaar onder druk. 

Overgangsfase

De cijfers zijn inmiddels verwerkt in de koersvorming. Indien verkoopdruk blijft aanhouden, gaat onder circa 20/20,50 een negatieve overgangsfase van start. Een afdaling richting de steun op 18+ behoort dan tot de mogelijkheden, die bevestigd zal worden door de Down conditie op het Dashboard.

Charttechnisch is het nu echter nog steeds een mooi punt om koopposities te overwegen, maar dan moet er volgende week wel een overtuigende witte candle worden neergezet als teken dat de correctie kan worden afgerond.

Messen slijpen?

Voor nu dus even aanzien of de bulls blijven balanceren op de rand van de afgrond. Zijn ze in staat om hun messen te slijpen?   

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.