3 groeiaandelen om de komende 50 jaar te houden

Door Belegger.nl op 16 mei 2019 07:50 | Views: 11.563

3 groeiaandelen om de komende 50 jaar te houden

In de huidige wereld van snelle handel en een korte aandachtsspanne lijkt het onvoorstelbaar om een aandeel jarenlang vast te houden, laat staan tientallen jaren. Maar 's werelds beste beleggers weten maar al te goed dat de beste manier om de markt consistent te verslaan, is om aandelen van hoge kwaliteit te kopen en die voor langere tijd te houden.

The Motley Fool selecteerde drie groeiaandelen die beleggers kunnen kopen om de komende 50 jaar in portefeuille te houden.

1. Alphabet

Oké Google, waar ben je over 50 jaar? Het is makkelijk om te vergeten dat Google pas iets meer dan 20 jaar geleden werd opgericht. Sindsdien heeft de internetgigant al acht producten verzameld met elk minstens één miljard maandelijks actieve gebruikers: Google Drive, Chrome, Android, Zoeken, Kaarten, YouTube, Gmail en Google Play Store.

De zeer winstgevende, snel groeiende kernactiviteiten (de Google-opbrengsten stegen vorig jaar met ongeveer 17% jaar op jaar, tot meer dan 36 miljard dollar), waren een belangrijke reden dat Google drie jaar geleden werd geherstructureerd. Het kwam te vallen onder het nieuwe moederbedrijf Alphabet om beleggers zo meer inzicht te geven in hoe het geld aan het werk wordt gezet in andere projecten met veel potentieel.

Deze vallen in het toepasselijke segment 'other bets' en omvatten bedrijven als Waymo voor zelfrijdende voertuigen; Calico, met de nadruk op het verlengen van de menselijke levensduur; Loon dat 4G-verbindingen levert met ballonnen op grote hoogte; Wing voor bezorging door drones; Fiber voor snel internet; en Verily, met medische hulpmiddelen zoals de lepel die zichzelf recht houdt voor mensen met coördinatieproblemen.

Als een van deze bedrijven erin slaagt zijn volledige potentieel te realiseren, zullen we over een paar decennia naar een aanzienlijk groter Alphabet kijken.

2. iQiyi

Met iQiyi kunnen beleggers profiteren van de groei van streamingdiensten. De Chinese technologiesector staat bekend als volatiel en doordat de economische groei van het land de laatste tijd vertraagt en een eind aan het handelsconflict met de VS niet ophanden lijkt, zijn investeerders beducht voor de risico's die gepaard gaan met beleggen in opkomende markten.

Dat gezegd hebbende, beleggen in hoogwaardige bedrijven uit China en andere snelgroeiende markten is een manier om uw portfolio voor te bereiden op een mogelijke toekomst waarin deze economieën aanzienlijk sterker zijn op het wereldtoneel. Voor beleggers die op zoek zijn naar exposure aan de Chinese tech- en entertainmentmarkten, is iQiyi tegen de huidige prijzen een uitstekende kandidaat.

iQiyi is vorig jaar afgesplitst van Baidu, waarmee het een nauwe relatie blijft onderhouden. iQiyi verkoopt ook advertenties maar het bedrijf, vaak omschreven als de Chinese Netflix, is overgeschakeld op betaalde streamingdiensten als kernactiviteit. Het aantal abonnementen is gestegen van slechts 5 miljoen in mei 2015 tot 87 miljoen eind vorig jaar, en dat lijken er in 2019 zo'n 120 miljoen te worden.

Slechts een op de vijf Chinese gezinnen heeft een abonnement op iQiyi, terwijl bijna 70% van de Amerikaanse gezinnen een abonnement heeft op Netflix. Wie bedenkt dat China ruim een miljard mensen meer telt dan de VS, en voorzichtig optimistisch is over de langetermijngroei van de middenklasse en de uitgaven per hoofd van de bevolking, ziet duidelijk het enorme groeipotentieel van het bedrijf.

Voeg daar nog bij dat het zijn videogame-tak uitbreidt, significante vooruitgang boekt in categorieën als virtual reality en short-video social-mediaplatforms, en succes heeft met zijn op data-analyse gebaseerde contentontwikkeling, en het is gemakkelijk te zien dat iQiyi bezig is om dat potentieel te gelde te maken.

3. Shopify

Beleggers die op zoek zijn naar een snelgroeiend bedrijf dat waarschijnlijk tientallen jaren heeft om te profiteren van de groeiende e-commercemarkt, zijn bij Shopify aan het goede adres. Shopify helpt met zijn platform en diensten bedrijven van elke omvang om producten online te verkopen, en in de afgelopen jaren gaat het ze voor de wind.

Shopify biedt zijn klanten alles, van tracking en online marketing tot verwerking van creditcardbetalingen. Deze geïntegreerde e-commercediensten werpen hun vruchten af: de firma heeft een klantenbasis van 800.000 bedrijven opgebouwd.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van Shopify met 50% op jaarbasis. Deze indrukwekkende omzetgroei en het feit dat het bedrijf profiteert van wat een e-commercemarkt van 24 biljoen dollar zal zijn tegen 2025, heeft beleggers optimistisch gemaakt en het aandeel afgelopen jaar met 95% doen stijgen.

Shopify is nog niet winstgevend en het aandeel is niet goedkoop tegen een waardering van 24 keer de omzet, maar we bevinden ons nog in de beginfase van e-commerce. Met zijn groeiende klantenbestand en marktleiderschap zal Shopify hier nog jarenlang van profiteren.

Zie ook: 10 aandelen om te kopen na een koersdip

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.