ArcelorMittal kopen

Door John Beijer op 16 mei 2019 09:40 | Views: 9.037

ArcelorMittal kopen

Trump en zijn tweets zorgen voor de nodige turbulentie op de financiële markten. Woensdagmiddag werd bekend dat Trump zijn heffingen op de autosector nog even uitstelt. We hebben gezien dat de onderlinge verhoudingen toch behoorlijk op scherp staan, want zodra Trump wat aankondigt volgen de Chinezen een aantal dagen later met de volgende ronde heffingen. 

Op dit moment is er maar één iemand de dupe en dat is de consument en de belegger. De consument betaalt te veel voor de producten en de belegger gaat naar de zijlijn omdat er onduidelijkheid is en de wereldwijde macrodata zwakker wordt. 

Ook in de ochtend zagen we in China zwakke macrodata voorbijkomen. In mijn ogen is het een kwestie van tijd voordat beide wereldmachten tot een deal komen.

AEX

Het technische plaatje van de AEX is de afgelopen week verzwakt nu de AEX onder de 548 is gedoken. Er is nu ruimte naar de steun op 543 á 538. Daar liggen voor de lange termijn weer nieuwe koopkansen voor de index. Weerstand zien we op de dag grafiek op 553 en 558. 

Per saldo is mijn visie ongewijzigd en geloof ik nog steeds in hogere koersen en blijft mijn koersdoel 609. De euro/dollar blijft stabiel liggen met steun rond de 1,10 en weerstand rond de 1,15. 

De Brentoil Future is de afgelopen dagen wat van de toppen teruggekomen en heeft steun op 69 dollar en lijkt op weg naar mijn koersdoel van 80 dollar. De VIX-index is door alle onrust stevig opgelopen, maar kan verder omhoog richting de 23 dollar (VIX-index CBOE).

ArcelorMittal

Een hoop fondsen worden geraakt door het uitblijven van een handelsakkoord. Specifiek kijk ik dan naar ArcelorMittal en Aperam. De wereldwijde economieën vertragen door de wederzijdse heffingen en dit zet de staalprijzen onder druk. 

De zwakke vraag naar staal zorgt ervoor dat de winsten bij ArcelorMittal onder druk zijn komen te staan. Tevens is de concurrentie in deze sector hevig en moet men de Chinese concurrenten van het lijf houden. Er is momenteel sprake van een overcapaciteit en mede door de hoge staalheffingen staat de sector onder druk. 

Toch denken wij dat - zodra er een akkoord is - ArcelorMittal een enorme rally kan laten zien. De zwakte van afgelopen week, door het uitblijven van een akkoord, biedt wat ons betreft nu kansen. Het aandeel noteert momenteel rond 14,90 euro en is wat mij betreft een koopkandidaat.

PostNL

PostNL kreeg de afgelopen weken ook rake klappen. Vanaf 2,50 euro is het aandeel teruggevallen naar 1,77 euro. Begin mei lanceerde het bedrijf een nieuwe strategie waarin het bedrijf gaat profiteren van de aantrekkende volumes bij de webwinkels. 

Ik geef al langere tijd aan dat daar de kansen moeten liggen. Vroeger bezorgde men ouderwets de brieven en door de komst van de digitale snelweg, zagen we die volumes enorm opdrogen. Juist die digitale snelweg geeft nu enorme kansen. Immers, de omzetten bij online winkels neemt enorm toe. 

 

Het technische plaatje geeft aan dat er een dubbele bodem verwacht mag worden rond de 1,75 euro. Hier liggen belangrijke bodems uit het verleden en alleen al vanuit technisch perspectief mag er een herstel verwacht worden. Ik verwacht binnenkort een herstel naar 2,50 euro.

Beijer heeft zakelijk positie in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is onafhankelijk beursanalist en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. In zijn columns combineert John Beijer kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven, zal dit onder aan de column worden vermeld.

Reacties

2 Posts
JBL_0123
0
crazy_fox
0
ik heb ook veel te veel geld in postNL steken, maar ik ben er zeker van dat het terug naar de 3euro gaat.
als het niet dit jaar is dan volgend jaar.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.