Nieuwe impuls voor BESI

Door Nico Bakker op 17 mei 2019 13:30 | Views: 7.396

Nieuwe impuls voor BESI

Aan volatiliteit geen gebrek in het aandeel BESI. Vorig jaar klapte de koers zo’n 65% onderuit. Dat maak je niet zomaar goed als belegger. Trouwe volgers van het Dashboard kregen gelukkig een tijdig exit-signaal.

Inmiddels zijn er weer betere tijden aangebroken, waarbij de koers rond 23 euro noteert. Een koopkans lijkt zelfs in het verschiet te liggen de komende weken. Er moet dan wel charttechnisch nog wat verbeteren.

Pullback

De sterke uptrend van BESI bereikte een jaar geleden een climax op 38,72 euro. Sindsdien ging het aandeel fors onderuit, waarbij uiteindelijk een bodem werd neergezet op 13,54 euro.

Hierna werd een stabilisatiefase zichtbaar, waarna begin dit jaar een rebound is ingezet. De opmars stuitte onlangs echter op een oude bodem rond 27+, waar een top werd neergezet en een correctie werd gestart. Inmiddels heeft de pullback de SMA en Fibonaccizone bereikt.

Hammer

De indicatoren staan nog in de min. Op dit moment is een Hammer in de maak, waarbij de bulls steun lijken te vinden op de voorliggende topzone rond 22 euro. De oude weerstand lijkt dus als nieuwe steun te fungeren.

Charttechnisch is dit een mooi punt voor een hervatting van de uptrend. Dit past tevens in het algehele marktbeeld, waarbij de correcties binnen de uptrend lijken te worden afgerond en de stijgende trends een nieuwe impuls krijgen.

Voor de trendvolgende belegger betekent dit dat er volgende week een witte candle moeten worden neergezet. Zo niet, dan ligt een verdere dip voor de hand. Hierbij wordt het onder 20 euro pas ‘vervelend’, aangezien een Downtrend dan vorm krijgt.

Voor nu moeten de bulls dus een tandje bijzetten om de uptrend een vervolg te kunnen geven voor een rit richting 27+.

Klik op de grafiek voor een grote versie

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.