Herstelfase breekt aan voor Boskalis

Door Nico Bakker op 7 juni 2019 12:25 | Views: 3.823

Herstelfase breekt aan voor Boskalis

Het aandeel Boskalis krijgt regelmatig forse klappen te verwerken. Op de weekgrafiek is de hoge volatiliteit goed zichtbaar, lange zwarte weekcandles kenmerken het koersbeeld met enige regelmaat.

Toch zijn er ook perioden van herstel zichtbaar en thans is een witte candle in de maak op de weekgrafiek. Zijn reboundposities derhalve gerechtvaardigd? We zetten de charttechnische kansen voor u uiteen.  

Stabilisatie

De koersontwikkeling van Boskalis wordt gekenmerkt door een dalende trend met grote koersswings. Noteerde het aandeel een aantal jaar geleden nog op krap 44, de afdaling zorgde ervoor dat er eind vorig jaar nog krap 20 op de borden stond.

Vanaf de bodem op krap 20 werd een sterk herstel zichtbaar dat kortstondig stuitte op de oude koersbodem rond 23+ en daarna topte op krap 25. De afgelopen weken was echter een forse afdaling gaande en op dit moment stabiliseert het aandeel net boven de steunzone 19,66. 

Strak navigeren

Op het Dashboard staat de Downconditie. De swingteller noteert immers -4 en de koers staat ver onder de SMA zone. Een steunscenario dient zich echter aan nu er op de weekgrafiek een witte candle verschijnt waarbij de steun op 19,66 kortstondig getest is.

Offensieve spelers kunnen derhalve reboundposities overwegen voor een rit richting circa 23. Een strak exit management is daarbij geen overbodige luxe. Onder circa 19,60 krijgt de downtrend immers een vervolg.

Voor nu bezien of de bulls de dubbele bodem meer vorm kunnen geven en volgende week weer een witte candle weten af te dwingen.

Klik op de grafiek voor een grotere versie

Heeft u tussentijds vragen over de koersvorming van dit fonds? Via Twitter @TheDailyTurbo informeren wij u graag en houden u verder op de hoogte. 

Nico Bakker (nicoprbakker.nl) Nico P.R. Bakker (1957) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas SA. Hij houdt zich bezig met research, training en coaching op het gebied van technische analyse ten behoeve van actieve beleggers. Diverse publicaties verschijnen regelmatig van zijn hand op bekende websites in binnen- en buitenland. Ook spreekt hij op seminars en congressen en verzorgt hij TA workshops.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.