24,2% in een jaar met medische apparaten (adv)

Door Advertorial Belegger op 11 juni 2019 12:00 | Views: 340

24,2% in een jaar met medische apparaten (adv)

Advertorial 

Medische apparaten veroorzaken een revolutie in de gezondheidszorg. Door betere scanners worden diagnoses in een eerder stadium gesteld. Door operatierobots – een samensmelting van medische technologie en robotica – worden operaties sneller en minder invasief uitgevoerd.

Het gevolg: patiënten zijn sneller op de been. Niet voor niets kopen ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld de nieuwste en beste medische apparaten.

De voordelen zijn enorm: meer preventie en kortere opnametijd in ziekenhuizen. Dat betekent niet alleen dat de gezondheidszorg kosten kan besparen. Van essentieel belang nu in de westerse wereld vergrijzing steeds meer beslag zal leggen op de gezondheidszorg.

Maar het betekent tevens dat de gezondheidszorg steeds trefzekerder zal worden. Vooral ook omdat de technologie niet stilstaat. Medische apparaten worden door de technologische revolutie namelijk steeds beter.

Prettiger leven

En er zijn niet alleen voortdurend verbeteringen bij de medische apparaten die in ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen worden gebruikt.

Ook draagbare medische apparaten als insulinepompjes en draagbare echoapparaten kunnen door de ontwikkeling van snellere en krachtigere computerchips steeds meer. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld diabetici een prettiger leven leiden en kunnen huisartsen ook op de praktijk een echo maken. Ook hier dus veel groei.

Wind in de rug

Het mooie voor beleggers is dat deze sector niet afhankelijk is van wispelturige consumenten. Immers, beslissingen om nieuwe medische apparaten aan te schaffen worden rationeel genomen voor de lange termijn. Dit gebeurt onder meer door besturen van ziekenhuizen en zorginstellingen.

De sector heeft daarom voor jaren en jaren de wind in de rug. Zo gaat het Amerikaanse onderzoeksbureau BCC Research voor de komende jaren uit van een mooie, gestage groei voor de sector medische apparaten: jaarlijks circa 5,3%. 

Trend medische apparaten

Voor beleggers die gespreid willen beleggen in deze bijzondere sector heeft Trend Invest de Trend Medische Apparaten samengesteld. Deze Trend heeft over de afgelopen twaalf maanden een rendement gerealiseerd van 24,2%* In de Trend zijn 20 aandelen medische apparaten opgenomen.

Lees meer over de Trend Medische Apparaten en de samenstelling >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 24,2% is berekend vanaf 10 juni 2018 tot en met 10 juni 2019 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.