Groen licht voor Philips | Belegger.nl

Groen licht voor Philips

Door John Beijer op 13 jun 2019 om 10:00 | Views: 1.783

Groen licht voor Philips

De markten zijn de afgelopen dagen stevig opgelopen nu de onverwachte heffingen richting Mexico zijn uitgesteld, de Fed wellicht de rente gaat verlagen en Trump richting China wat verzoenende woorden heeft uitgesproken. Deze periode van het jaar moeten we het met name hebben van macrodata en dit soort geopolitieke ontwikkelingen.

Aan het einde van de maand vindt de G20-meeting plaats in Japan. Trump heeft meerdere malen aangegeven dat hij zijn collega Xi Jinping wil ontmoeten. Uiteraard moeten diverse medewerkers die net onder deze twee heren zitten deze meeting voorbereiden en een heropening van de onderhandeling opstarten. Zodra dat nieuws naar buiten komt zal de markt een extra boost gaan krijgen. Ik heb al meerdere keren aangegeven dat fondsen zoals ArcelorMittal en Aperam dan als eerste zullen profiteren.

Nog geen koopsignaal voor AEX

Het technische plaatje van de AEX oogt nog niet positief. Zoals afgelopen week aangegeven moet de index eerst boven 558 sluiten om een nieuw koopsignaal op de weekgrafiek te geven. Dinsdag werd de 558 even doorbroken maar sloten we eronder. Dit was ook gisteren te zien toen de AEX op 556,13 sloot (klik hier voor de actuele koers van de AEX-index).

Toch zit de stemming er op Wall Street nog steeds goed in en verwachten we ook daar hogere koersen. Het nieuws dat men wellicht ruimte ziet bij de Fed om de rente te verlagen geeft een boost aan de markten.

Een half jaar terug was juist de verwachting nog dat de rente verhoogd zou gaan worden maar inmiddels is mede door de door Trump ontketende handelsoorlog de wereldwijde economie dusdanig teruggevallen dat er van verhogingen geen sprake meer zal zijn.

Dit geldt overigens ook voor de eurozone. Zoals u in de daggrafiek kunt zien, heeft de AEX weerstand op 558, 563 en hierboven is de weg vrij naar 573. Steun is er op 553, 548 en 543 punten.


Koopsignaal voor Philips

We hopen allemaal een dagje ouder te gaan worden en de wereldwijde vergrijzing en de toename van de zorgkosten vormen een groot probleem. Philips speelt hier al jaren op in en lijkt de komende jaren de vruchten te gaan plukken. In de crisistijden zagen we dat veel partijen hun aankopen in de Healthcare uitstelden, maar met de hedendaagse technieken kunnen ziekenhuizen bijvoorbeeld niet meer achterblijven en zien we dat de omzetten en ontwikkelingen van nieuwe producten razendsnel gaan.

Gisteren werd bekend dat Philips overweegt om meer overnames te gaan doen in de combinatie medische monitoring en behandelingen. Een arts kan tegenwoordig door middel van de apparaten van Philips een duidelijke visualisatie krijgen van wat hij in het mensenlichaam aan het doen is. Dit soort technieken zorgt ervoor dat wij als mens sneller geopereerd kunnen worden met minder impact op het lichaam.

In 2017 kocht Philips in de VS een bedrijf Spectranetrics voor 1,7 miljard dollar en de divisie diagnose en behandelingen is in 2019 de snelst groeiende divisie van Philips.

Het technische plaatje heeft deze week een koopsignaal (bekijk hier de actuele koers van Philips) gegeven en dat terwijl het aandeel in 2019 al een mooie performance heeft laten zien. Immers, vanaf 29 euro zijn we al opgelopen naar de 36,50 euro, maar er zit nog meer in het vat en ik verwacht dat de top van oktober 2018, richting 40 euro, op korte termijn weer getest zal worden. Buy on the dips bij Philips!


Beijer heeft zakelijk posities in Aegon, Fugro, Unilever, PostNL, VIX, Shell en TomTom. Privé heeft hij longposities in Ahold, Shell, PostNL en Aegon.

John Beijer is directeur van TurboTrends en heeft vijfentwintig jaar ervaring met de handel in aandelen, opties, futures en turbo's. TurboTrends geeft handelssignalen voor een breed scala aan beleggers, van daghandel tot langere termijn. De handelssignalen van TurboTrends worden gegenereerd door een exclusief computersysteem dat door veel professionele beleggers in de VS wordt gebruikt. In zijn columns combineert John Beijer deze kwantitatieve signalen met fundamentele analyse en een grote dosis eigen visie. De columns zijn dus niet per definitie gelijk aan de signalen van het Turbotrends-systeem. De informatie in deze column is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggers wordt geadviseerd bij elke beleggingsbeslissing contact op te nemen met zijn of haar financiële adviseur. John Beijer heeft geen posities in individuele aandelen en beleggingsfondsen. Als posities worden ingenomen in de aandelen of fondsen waarover wordt geschreven zal dit onder aan de column worden vermeld..

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.