600 bedrijven smeken Trump om oplossing | Belegger.nl

600 bedrijven smeken Trump om oplossing

Door Belegger.nl op 14 jun 2019 om 11:10 | Views: 4.734

600 bedrijven smeken Trump om oplossing

Walmart, Target en meer dan 600 andere bedrijven hebben in een brief president Trump dringend verzocht om een oplossing te vinden voor de vete met China. Volgens hen schaden de tarieven Amerikaanse bedrijven en consumenten.

Dat schrijft persbureau Reuters. Het is niet de eerste brief die de regering Trump ontvangt van 'Tariffs Hurt the Heartland', een nationale campagne tegen de tarieven, ondersteund door meer dan 150 handelsorganisaties op het gebied van landbouw, industrie, tech en retail.

G20-meeting

Trump richt naar eigen zeggen zijn pijlen op de G20-meeting eind deze maand in Osaka. Daar wil hij met Xi verder praten en beslissen of hij de tarieven uitbreidt naar bijna alle Chinese importgoederen.

Maar met nog maar twee weken te gaan zijn de verwachtingen om tot een oplossing te komen niet hoog. Reuters zegt uit ‘bronnen’ te weten dat er nog maar weinig wordt voorbereid voor een ontmoeting, zelfs nu de gezondheid van de economie op het spel staat. 

Rekening bij Amerikaanse bedrijven

“Wij zijn bezorgd over een escalatie van deze ‘oog om oog, tand om tand’-tarieven”, zo staat in de brief te lezen. "Dit is niet de manier om de oneerlijke praktijken van China aan te pakken. De rekening komt uiteindelijk bij Amerikaanse bedrijven terecht, niet bij China.”

Walmart, de grootste werkgever in de VS en de grootste retailer ter wereld, stelt dat de tarieven zullen leiden tot hogere prijzen voor Amerikaanse consumenten. 

'Alleen maar verliezers'

Een importtarief van 25% op nog eens 300 miljard dollar aan goederen, bovenop de bestaande maatregelen, zorgt voor 2 miljoen minder banen in de VS, zo waarschuwen de schrijvers van de brief.

Ook zou het leiden tot 2000 dollar extra kosten voor een gemiddeld Amerikaans gezin van vier personen, en een vermindering van het bbp van 1%. “Een handelsoorlog die escaleert is niet in het belang van ons land. Er zullen alleen maar verliezers zijn.”

Lees ook: Citigroup: 3 scenario's voor handelsoorlog

Reacties

3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
het zwaard
0
En zeggen dat er nog veel mensen in de VS en ook daarbuiten het beleid van Donald Kwak blijven steunen.
crannie
0
Trump is bezeten door de handelsbalans van de VS.Hij zal wederom zeggen dat hij veel progressie maakt met china, maar inbinden zal hij niet..dit wordt een serieuze recessie, en de afstelling van Trump.
Toddemij
0
Als China wel wil profiteren van de handel met westerse bedrijven en overal allerlei bedrijven en belangen opbouwt dan moet men ook westerse bedrijven toestaan zelfstandig in China te beginnen en niet 51% verlicht aan chinees belang laten toestaan anders kun je daar niet beginnen en daarmee raak je ook direct je intellectuele eigendom kwijt van je zelf uitgevonden productieproces.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.