Analisten zien deze 10 aandelen sterk stijgen in 2019

Door Belegger.nl op 17 juni 2019 14:50 | Views: 24.951

Analisten zien deze 10 aandelen sterk stijgen in 2019

Analisten zijn niet feilloos. Ze zijn vaak te optimistisch - zoals blijkt uit het relatief kleine aantal verkoopadviezen - en kunnen net als andere beleggers bezwijken voor een kuddementaliteit. Maar hun rol op de beurs is nog niet uitgespeeld.

Analisten kunnen aandelenkoersen nog steeds in beweging zetten met adviesverhogingen of -verlagingen. En in extreme gevallen kunnen de verwachtingen van analisten een signaal zijn dat door de rest van de markt over het hoofd wordt gezien.

InvestorPlace vond 10 aandelen met een extreme afwijking tussen de huidige koers en het gemiddelde koersdoel van analisten: ten minste 25%. En voor alle tien aandelen is er op zijn minst één goede reden om te denken dat de analisten misschien gelijk hebben.

1. Facebook

Analisten houden nog steeds van Facebook. Van de 35 grootste bedrijven naar marktkapitalisatie heeft alleen Alibaba een groter opwaarts potentieel op basis van het gemiddelde koersdoel.

Analisten zijn fans van de hele zogenaamde FAANG-groep. Ze zien een koerswinst van 26% voor Alphabet/Google en van 20% voor Amazon. De gemiddelde koersdoelen voor Apple en Netflix bieden een opwaarts potentieel van respectievelijk 14% en 7%. Van de FAANG-groep is Facebook met een opwaarts potentieel van 27% de beste keuze van analisten.

Ondanks de talloze schandalen die aan het socialmediabedrijf kleven zijn gebruikers het platform trouw gebleven. De verkoop van advertenties kan nog beter, maar er is vanuit een waarderingsstandpunt voldoende ruimte voor een rally.

En de gemiddelde analist is het daarmee eens. Het gemiddelde koersdoel van 221 dollar ligt net boven het hoogtepunt van 219 dollar, dat in juli 2018 werd bereikt.

2. Baidu

Op dit moment voorzien analisten een opwaarts potentieel van 87% voor Baidu. Het aandeel van de Chinese zoekmachine duikelde vorige maand met meer dan 25% na teleurstellende kwartaalcijfers. Het zou kunnen dat sommige analisten hun koersdoelen nog niet hebben bijgewerkt en dat die inmiddels lager zijn dan het huidige gemiddelde koersdoel van 209 dollar.

Ook belangrijk is dat analisten over het algemeen veel optimistischer zijn over Chinese aandelen dan de markt. Zo zien analisten een koersstijging van 28% voor Alibaba en worden voor de Chinese oliebedrijven PetroChina en China Petroleum & Chemical koersstijgingen verwacht van meer dan 50%.

De koersdaling van Baidu lijkt echter overdreven. Er zijn risico's, maar analisten zien betere tijden in de tweede helft van dit jaar. Met een koers-winstverhouding van minder dan 15 is het aandeel niet duur.

3. Bausch Health

Dat beleggers sceptisch zijn over de meningen van analisten over Bausch Health is begrijpelijk. Analisten werden compleet verrast toen het voormalige Valeant Pharmaceuticals zijn koers in 2015 zag instorten. Belangrijk om te weten is dat Bausch nog steeds een schuld heeft van bijna 25 miljard dollar en een marktkapitalisatie van minder dan 8 miljard dollar.

Analisten hebben hopelijk geleerd van hun eerdere verkeerde beoordelingen van het bedrijf. Momenteel voorzien ze een opwaarts potentieel voor het aandeel van 44%.

Bausch rapporteerde zijn beste organische groei in drie jaar in het eerste kwartaal en verhoogde de verwachtingen voor het gehele jaar. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang geboekt en als de analisten dit keer wel gelijk hebben, is het aandeel klaar voor een rally.

4. Qualcomm

Het aandeel Qualcomm steeg na de schikking met Apple in april, en analisten sprongen snel aan boord. Morgan Stanley verhoogde zijn advies naar kopen en het koersdoel werd opgeschroefd van 55 dollar naar 95 dollar.

Ondanks het negatieve sentiment rond chipaandelen en de enigszins teleurstellende kwartaalcijfers van Qualcomm, hebben analisten hun optimisme niet laten varen. Ze voorzien nog altijd een opwaarts potentieel van 37% in de uitrol van het 5G-netwerk en de aanzienlijke intellectuele eigendomsbelangen van het bedrijf.

5. International Game Technology

Voor gokbedrijf International Game Technology voorzien analisten een opwaarts potentieel van 64%. Er zijn wel enkele zaken die de koers de laatste tijd onder druk hebben gezet, zoals de blootstelling aan Italië, waar het bedrijf gokactiviteiten heeft. Ook waren de kwartaalresultaten enigszins gemengd.

Analisten blijven relatief optimistisch over de sector en zien ook stevige koerswinsten voor branchegenoten als Scientific Games, Boyd Gaming, Penn National Gaming, Wynn Resorts en Las Vegas Sands. International Game Technology is echter goedkoper dan andere gokbedrijven en de worstelende gokautomatendivisie in de Verenigde Staten vertoont tekenen van leven. Een dividendrendement van 6% helpt ook mee.

6. Splunk

Het opwaartse potentieel van 28% dat analisten voorzien voor softwarebedrijf Splunk is niet zo indrukwekkend. Veel zogenoemde SaaS (=software as a service)-bedrijven hebben de afgelopen jaren nog meer rendement opgeleverd.

Maar wat interessant is aan Splunk, is dat het verschil tussen de marktprijs en de koersdoelen veel groter is dan dat bij andere, zeer gewaardeerde, snelgroeiende softwarebedrijven. Workday, Shopify, Zoom Video Communications en Paycom Software noteren allemaal boven de koersdoelen van analisten.

Het aandeel Splunk is het afgelopen jaar slechts 3,4% gestegen. Dat zou een interessante kans kunnen bieden. Het aandeel is niet goedkoop, maar de groei blijft indrukwekkend.

7. Diamondback Energy

Beleggers moeten de koersdoelen van analisten voor olie- en gasbedrijven zoals Diamondback Energy met een korreltje zout nemen. Er zijn letterlijk tientallen van deze bedrijven waarvan analisten grote koersstijgingen voorzien. Dit geldt met name voor de wat kleinere bedrijven uit de oliesector zoals Encana, Bonanza Creek en Callon Petroleum, waarvoor analisten koerswinsten voorspellen van ruim 100%.

Onder de grotere bedrijven zijn Diamondback Energy en Concho Resources de topkeuzes. De biedingsstrijd tussen Chevron en Occidental Petroleum om Anadarko Petroleum zorgde daarbij voor overnamespeculatie in de sector.

Dalende olieprijzen hebben het enthousiasme enigszins doen afnemen, maar het kan nog steeds heel goed gebeuren dat Diamondback wordt overgenomen door een van de grotere olieconcerns. Olieanalisten zijn misschien een beetje te optimistisch over de sector als geheel, maar hebben mogelijk wel gelijk als het gaat om Diamondback, waarvoor ze een opwaarts potentieel voorzien van 58%.

8. Tesla

Hoewel een aantal analisten in mei negatiever is geworden over Tesla, heeft het merendeel een positieve kijk op de maker van elektronische voertuigen. Het gemiddelde koersdoel van 283 dollar biedt een opwaarts potentieel van 33% en 7 van de 23 analisten die Tesla volgen hebben een verkoopadvies.

Het feit dat veel analisten met uitgebreide ervaring in de auto-industrie het aandeel nog steeds steunen, kan een teken zijn dat het verhaal rond Tesla niet zo eenvoudig is als de pessimisten willen doen geloven.

9. Palo Alto Networks

Cyber security-bedrijf Palo Alto Networks rapporteerde eind februari de resultaten over het tweede kwartaal en versloeg met gemak de verwachtingen van analisten. De koers steeg de volgende dag naar zijn hoogste punt ooit. De resultaten over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar en de vooruitzichten voor het vierde kwartaal, die vorige maand naar buiten kwamen, stelden echter teleur. De aandelenkoers zakte daardoor met zo'n 24% ten opzichte van het hoogtepunt.

Mede dankzij deze terugval ziet Palo Alto Networks er intrigerend uit. Het is nog steeds een van de aantrekkelijkste spelers in het groeiende segment van cybersecurity. Analisten zijn het daarmee eens en zien een opwaarts potentieel van 41%.

10. Allergan

Eind mei bereikte het aandeel Allergan het laagste niveau in bijna 6 jaar. En het kan nog verder omlaag. Kaskraker Botox wordt geconfronteerd met potentiële concurrentie van Revance Therapeutics en de overname van Zeltiq Aesthetics in 2017 dreigt een mislukking te worden.

Maar volgens analisten is de koersdaling overdreven. Op basis van het gemiddelde koersdoel voorzien ze een stijging van 41% voor het aandeel. En dat ziet er goedkoop uit, met een koers-winstverhouding van slechts 8 keer de verwachte winst voor 2019. De schuld van het bedrijf is groot, maar nog steeds beheersbaar en Allergan heeft nog altijd een gevarieerde portefeuille.

Zie ook: 7 favoriete aandelen van hedgefondsen

Reacties

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
crannie
0
speedy0070
0
wat betreft KW staan ING en ABN op mijn favoriete lijst als dividend aandeel
leuk kan zijn een call dec 2023 met uitoefenprijs van 10,00 op ING staat huidig 1,40 genoteerd
heb er 115 bemachtigd tegen 1,32 volgens mij moet ING in deze tijd stijgen naar op zijn minst 13 euro
in vier jaar 200% is niet mis!! Met een KW waarde van 14.97 moet mogelijk zijn.
Mogelijks kan ING nog wat dalen door de handelsoorlog maar geloof nooit dat ie onder de 8,80 duikt. Dus effe opletten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.