Sterke groei zonne-energie (adv) | Belegger.nl

Sterke groei zonne-energie (adv)

Door Advertorial Belegger op 18 jun 2019 om 09:30 | Views: 232

Sterke groei zonne-energie (adv)

Advertorial 

Als we de rapporten van experts erop nalezen, is de conclusie meer dan duidelijk: zonne-energie zal de komende decennia de belangrijkste energiebron worden. Dit wordt nog eens onderstreept door een recent uitgebracht rapport van de Verenigde Naties. 

Uit dit rapport blijkt dat er vorig jaar meer is geïnvesteerd in zonne-energie dan in elke andere vorm van energie. De investeringen groeiden met ruim 18% naar ruim 160 miljard euro. 

Kosten zonne-energie dalen sterk

Dat de investeringen in zonne-energie zo zijn gegroeid, heeft vooral te maken met de sterk dalende kosten van zonne-energie. De kosten dalen zo fors door voortdurende innovatie. De verwachting is dat over twee jaar elektriciteit opgewerkt met zonne-energie overal ter wereld goedkoper zal zijn dan energie opgewerkt bijvoorbeeld met olie. 

Dat de lucht schoner wordt en het klimaat daarmee zeer is gediend, is dus zeker niet de belangrijkste reden voor de stormachtige opmars van zonne-energie wereldwijd. Het is vooral een economisch verhaal.

Saudi-Arabië

Kijk maar naar eens Saudi-Arabië, een land dat nog voor tijden enorme hoeveelheden gemakkelijk winbare olie in de grond heeft zitten. Saudi-Arabië gaat een zonnepark bouwen dat 200 keer (!) zo groot wordt als het grootste zonnepark ter wereld. Met de bouw is 200 miljard dollar gemoeid. 

De beleidsbepalers van het land verwachten een prima rendement te behalen op het enorme zonnepark. Kostentechnisch is zonne-energie in een land als Saudi-Arabië razend interessant. En met de aanleg van het gigantische zonnepark wil het land ook in het post-olietijdperk een leidende rol in de mondiale energievoorziening blijven spelen. Want de Saudi’s zien ook dat het tijdperk van olie voorbij is.  

Verwachte groei

Door de voortdurend dalende kostprijs van zonne-energie wordt het de komende jaren kostentechnisch alleen maar interessanter om zonneparken aan te leggen. De verwachte groei is dan ook heel hoog. Het Internationaal Energie Agentschap gaat ervan uit dat de markt van zonne-energie tot 2023 met 136% zal groeien.*

Beleggen in zonne-energie

Beleggers die willen inspelen op de ontwikkelingen bij zonne-energie, kunnen dat doen via Trend Invest. Gemakkelijk en efficiënt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Zonne-energie samengesteld. 

In deze Trend zijn 15 beursgenoteerde zonne-energie bedrijven opgenomen waaronder producenten van zonnecellen, omvormers voor zonne-energiecentrales en ontwikkelaars en uitbaters van zonneparken. Over het afgelopen jaar heeft de Trend Zonne-energie een rendement gerealiseerd van 24,9%.*  

Lees hier meer over de Trend Zonne-energie en de samenstelling >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 24,9% is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 14 juni 2018 t/m 14 juni 2019. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.