4 goud- en zilveraandelen die keihard omhoog kunnen

Door Belegger.nl op 24 juni 2019 15:30 | Views: 15.828

4 goud- en zilveraandelen die keihard omhoog kunnen

Het vooruitzicht van een lager Amerikaans rentetarief drukt op de Amerikaanse dollar, waardoor het voor investeerders die betalen met een andere valuta goedkoper wordt om goud te kopen.

De prijs van goud zit in de lift wegens de politieke spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran. Ook de verwachting dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente in juli zal verlagen hielp mee om de prijs van het edelmetaal naar het hoogste niveau in jaren te stuwen.

Vier aandelen die kunnen profiteren

De stijgende goudprijs betekent winsten voor gouddelvers. InvestorPlace selecteerde vier goud- en zilveraandelen die beleggers nu kunnen kopen om ervan te profiteren.

1. Yamana Gold

Het aandeel Yamana Gold is voor het eerst sinds april boven het 200-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen. Dat is een stijging van 33% ten opzichte van het dieptepunt van eind mei. Een terugkeer naar de top van eind januari van rond de 2,90 dollar ligt in het verschiet, wat een opwaarts potentieel biedt van meer dan 20%. En dat terwijl een aantal analisten eerder dit jaar hun advies voor het aandeel heeft verlaagd.

Het bedrijf zal op 25 juli de kwartaalcijfers rapporteren. Analisten voorzien een winst per aandeel van 2 dollarcent op een omzet van 442,8 miljoen dollar. In het vorige kwartaal werd een winst geboekt van 3 dollarcent per aandeel en daalde de omzet met 10,5%.

2. Kinross Gold

Het aandeel van goudbedrijf Kinross Gold bewoog sinds december in een nauwe bandbreedte, maar lijkt te zijn uitgebroken met een stijging van 30% ten opzichte van het dieptepunt van begin mei. Een verdere uitbraak richting de hoogtepunten van 2017 en 2018 van rond de 4,80 dollar, biedt een opwaarts potentieel van meer dan 25%.

Het bedrijf komt op 7 augustus met resultaten. Analisten rekenen op een winst van 2 dollarcent per aandeel en een omzet van 815,7 miljoen dollar. In het eerste kwartaal kwam de winst uit op 7 dollarcent per aandeel en daalde de omzet met 12,4%.

3. Helca Mining

Helca Mining is een zilverdelver die vanuit Idaho opereert. Het aandeel is tot boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen en lijkt het 200-daags gemiddelde te gaan testen, wat een opwaarts potentieel biedt van bijna 30%.

Het bedrijf opent op 8 augustus de boeken. Analisten verwachten gemiddeld een verlies van 3 dollarcent per aandeel op een omzet van 158,1 miljoen dollar. In het vorige kwartaal leed Helca een verlies van 4 cent per aandeel en nam de omzet toe met 9,2%.

4. Coeur D Alene Mines

Het aandeel van goud- en zilverdelver Coeur D Alene Mines is met meer dan 10% gestegen voorbij het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, en koerst af op het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, dat voor het laatst afgelopen zomer werd bereikt. Een terugkeer naar de strakke bandbreedte van begin 2018 zou vanaf hier een verdubbeling betekenen. Het aandeel is nu al bijna 50% gestegen.

Het concern brengt op 24 juli de kwartaalcijfers naar buiten. Analisten gaan uit van een verlies per aandeel van 0,10 dollar op een omzet van 169 miljoen dollar. In het vorige kwartaal leed het bedrijf een verlies van 0,11 dollar per aandeel en daalde de omzet met 5,1%.

Lees ook: 4 strategieën voor als de Fed de rente verlaagt

Reacties

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Delphiv2.0
0
Hecla wordt rampzalig gemanaged en is een zilveraandeel, net als Coeur. Zilver blijft sterk achter op goud.
Achilles 888
0
Zilver zal de komende maanden/jaren een inhaalrace beginnen t.o.v. goud. Ik acht een goud/zilverratio van 100 of meer niet mogelijk. Als de goudkoers blijft stijgen staan de zilverbeleggers mooie tijden te wachten.
Bezoeky
0
Voor de komende jaren om langer aan te blijven hangen; Gouden tips: goudmijn aandelen:
1. Eldorado Gold Corp.
2. Coeur Mining

Zilvermijn aandelen tip:
1.Endeavour Silver Corp
godvader
0
En Gold Bullion Securities ? De waarde onmiddelijk omgezet in metaal , biedt dit geen grotere zekerheid ?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.